Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Budućnost u Baru: Plavi žele da ostanu na vrhu do kraja polusezone

Mladi defanzivac smatra da Mornar u taktičkom dijelu ne može da iznenadi Budućnost

Igra može i mora bolje, ali Budućnost pobjeđuje i prva je na tabeli. A sve dok je tako – utisak sa terena neće biti ispred rezultata.

,,Plavi“ su vezali pet trijumfa i sa bodom prednosti u odnosu na najbližeg pratioca putuju za Bar. Rival je Mornar, ekipa kojoj ,,gori pod nogama“, budući da je u zoni baraža, a osjeća blizinu posljednjeplasirane Iskre.

Jasno je ko sa kakvim ambicijama ulazi u duel na ,,Topolici“.

– Čeka nas zahtjevan meč u Baru. Teren će biti težak, ali to ne treba da bude opravdanje. Kako će biti nama, tako je i protivniku. Sve misli usmjerene su ka pobjedi. To je jedini siguran način da sačuvamo ulogu lidera do polusezone – rekao je Damjan Dakić, osamnaestogodišnji štoper, koji je prošlog vikenda u debeloj sudijskoj nadoknadi dao gol za trijumf Podgoričana protiv Jezera.

Mladi defanzivac smatra da Mornar u taktičkom dijelu ne može da iznenadi Budućnost.

– Stručni štab nam je ukazao na dobre i loše strane rivala. Njihov položaj na tabeli nikako ne smije da nas zavara. Od starta moramo da držimo visok nivo igre i budemo motivisaniji od domaćina. Borimo se za jesenju titulu, a to možemo da ostvarimo samo uz pravi pristup i maksimalno zalaganje svakog od nas. Tri boda su imperativ – ističe Dakić.

Zadnja linija je napravila nekoliko kikseva u prethodnom duelu sa Jezerom i pukom srećom ostala nekažnjeno.

Dakić je na kraju bio heroj pobjede, ali je samokritičan.

– Nijesmo igrali dobro, polazim od sebe. Ne smiju da nam se dešavaju onakve greške. Ipak, najvažnije je da smo dobili utakmicu. Dao sam odlučujući gol koji je došao kao nagrada za trud na treninzima. Kao štoper, nijesam često u prilici da zatresem mrežu i onda su takvi trenuci posebni. Iskreno, još sam pod utiscima – kazao je Dakić.

Mornar je, sa druge strane, nakon dva vezana trijumfa doživio poraz u derbiju začelja od Iskre, a do kraja jesenjeg dijela ima dva teška meča na svom terenu – Budućnost, pa Dečić.

– Nema mnogo razmišljanja, svjesni smo ko nam dolazi u goste, ali moramo vjerovati u sebe i nastojati da ostvarimo pozitivan rezultat. Poslije poraza od Iskre želimo da odreagujemo, znamo da će biti teško, ali ovo je meč koji nam može mnogo donijeti. Bitno je da uđemo dobro u meč, da budemo hrabri i ne dozvolimo neke skupe greške – objasnio je ofanzivac Barana Igor Poček.

Utakmica Meridianbet Prve lige će početi u 13 sati.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve