Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Budućnost riješila pitanje trenera!

Tako nova uprava želi da se prekine sa nevjerovatnom trenerskom vrteškom 25 trenera za 13 godina

Novi trener fudbalera Budućnosti biće Mladen Milinković, a ekipu će preuzeti za 15 dana, pišu Dnevne novine.

Foto: Blic.rs

Do tada vicešampiona Crne Gore i osvajača Kupa će voditi sportski direktor Zvezdan Milošević sa pomoćnicima Andrijom Delibašićem i Nikolom Vukčevićem. Debi 55-godišnjeg Sarajlije se očekuje za vikend protiv Zete na Trešnjici u 14. kolu Telekom 1. CFL.

Milinković ima 51 godinu, trenutno je šef stručnog štaba švedske Sirijanske (bivši klub Zvezdana Miloševića) u koju je stigao da pokuša da je sačuva u drugoligaškom takmičenju, a rođeni Lozničanin je radio još u Baneu, Drini iz Zvornika, Radničkom Stobexu, Loznici, Borči, Igalu, Radniku iz Surdulice (uveo ekipu u Superligu), albanskom Luftetariju (bio najbolji trener polusezone) i Kukešiju i azerbejdžanskoj Kesli. Budućnost će mu biti najveći izazov u karijeri i spreman je da da cijelog sebe za uspjeh.

Međutim, “plavi” su odlučili da misle na budućnost i imaju dugogodišnju strategiju što se tiče kormilara Delibašić će aktivno pomagati Milinkoviću (pomagao je i Branku Brnoviću), a kada se steknu svi uslovi, legenda crnogorskog fudbala će preuzeti ekipu.

Naravno, to će zavisiti od Milinkovićevih rezultata, ali i PRO licence 38-godišnjeg Nikšićanina koju bi trebalo da dobije u aprilu ili junu. Nekadašnji napadač reprezentacije Crne Gore je bio u stručnom štabu Partizana od 2016. do 2018. godine, a prije godinu dana je postao asistent u plavom klubu.

Svojim temeljnim radom i perfektnim ponašanjem je “kupio” sve, nadogradio je iskustvo koje je skupljao kao centarfor Partizana, Majorke, Benfike, Rajo Valjekana… gdje je radio sa kvalitetnim trenerskim imenima, a uprava podgoričkog kluba je procijenila da je budućnost Budućnosti.

Tako nova uprava želi da prekine sa nevjerovatnom trenerskom vrteškom 25 trenera za 13 godina. Kreće sa Milinkovićem, a plan je da kada dođe vrijeme Delibašić kao pomoćnik i kao neko ko je non-stop u klubu samo uskoči u fotelju glavnog šefa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve