Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Budućnost protiv Rapida: Sve je moguće ako dođe do egal finiša

Rapid je pokazao kvalitet, bez poraza dolazi na megdan plavima

Rukometašice Budućnosti su u protekla četiri kola Lige šampiona imale dvocifren broj promašenih zicera i tehničkih grešaka. Rapid iz Bukurešta je bio sigurniji u šutevima, ali nije imao veći broj šansi za lake golove iz tranzicione igre.

“Plave” su napredovale u ovom segmentu, ali se u drugim segmentima, kao protiv Esbjerga i Meca, nijesu najbolje branile od brze igre protivnika.

Slabije vraćanje, nakon promašaja ili lako izgubljenih lopti u pozicionom napadu, presudili su im u porazima od danske i francuske ekipe kod kuće.

Večeras od 18 sati u Areni žele da poprave ova tri ključna segmenta i to protiv favorita koji u Podgoricu dolazi pun samopouzdanja nakon tri pobjede i remija u grupi B.

Rumunski tim nagovijestio je remijem sa Mecom da može daleko u ovogodišnjem izdanju elitnog takmičenja, a dobra forma dobila je potvrdu prošle sedmice u pobjedi nad Esbjergom.

,,Plave“ vide šansu protiv ekipe koja igra na gol više u sistemu gdje se manje koriste šutevi sa devet metara, a više oslanja na napadačke sposobnosti bekova fintera.

Ziceri da se daju

“Radili smo puno na segmentu vraćanja, o čemu smo pričali od starta sezone. Rukomet se ubrzao i sve ekipe mnogo trče, nije to ništa novo, tako radi i Rapid, mada i mi mnogo više trčimo i dajemo više lakih golova u odnosu na prošlu sezonu. U toj tranziciji stvaramo čiste šanse, ali od 15 do 18 šuteva pola promašimo. Iz takvih promašaja rezultat se okrene u korist suprotne ekipe koja je mnogo kvalitetnija u realizacijama. Doduše, naši protivnici imaju iskusnije igračice i možda u te duele sa golmanom ulaze opuštenije. Mi to radimo sa jačim adrenalinom i emocijom i kada dođe takva prilika šutiramo jako, a ne glavom. Situacije jedan na jedan sa golmanom se najlakše rješavaju, ali dođu dani kada trema ,,pojede“ mladost i situacije koje su realne za gol ne iskoriste se, i onda se ulazi u problem”, kazala je Bojana Popović.

Rapid je u posljednjoj utakmici postigao 34 gola i to protiv danske ekipe koja je prepoznatljiva po brzom stilu rukometa.

“Vidjeli smo kako Esbjerg trči, ali je, ipak, primio toliko golova. Vidjeli smo da je bilo slabije vraćanje, što ne smijemo da dozvolimo, kao ni tehničke greške koje su poklonjeni gol. Upravo smo na tim detaljima radili, odnosno, na toj pravovremenoj reakciji vraćanja i kompaktnosti sa kojom bi djevojke sačekale protivnika. I, naravno, želja nam je da brzim prekidima probamo da rješavamo situacije, a ne samo da se skupimo bez reakcije. Znači, vrlo je bitno da imamo reakciju u vraćanju”, pojasnila je Popovićeva.

Fokus na detalje

Rapid je pokazao kvalitet, bez poraza dolazi na megdan ,,plavima“.

“Dolazi i sa dobrom energijom, a posljednju prvenstvenu utakmicu odlično su odigrali”.

U ekipi iz Bukurešta je veliki broj internacionalki, prednjači pet španskih reprezentativki.

“To je skup francuskih i španskih reprezentativki, sve iskusne i nezgodne koje grade stopostotnu šansu. Čekaju, strpljive su zato su mnogo teže za branjenje, zbog čega moramo da imamo fokus u odbrani do zadnjeg i da ih onemogućimo u stvaranju šansi. Neće biti lako, spremali smo ih, vidjećemo… Bitno je da detalje popravimo kako bismo se lakše nosili sa nekim stvarima. Jer, prosto, kada mlada ekipa ne pogodi tri zicera, a primi tri gola, to više nije tri nego šest golova. Djevojke moraju hrabre da budu, a da ih energija i davanje kroz odbranu podiže”, istakla je Bojana Popović.

Do pauze ,,plave“ će odigrati još jedan meč – idu na megdan Đeru. Na pitanje šta bi najviše zadovoljilo Bojanu iz naredne dvije utakmice, odgovorila je:

“Bila bih zadovoljna da pobijedimo. Neko ko ne želi da pobjeđuje, nego ulazi u utakmicu da izgubi što manjom razlikom, za mene nije pravi sportista. Međutim, znamo kvalitet oba tima i zato želimo egal završnicu i tu mogućnost da probamo da slavimo. Naši rivali podižu formu kroz domaću ligu, mi to nemamo, ali znamo šta imamo. Djevojkama govorim da ne treba da se opterećuju već da se polako podižu i grade kroz Ligu šampiona”.

,,Plave“ su se već na startu približile cilju gostujućim pobjedama protiv turske i hrvatske ekipe.

“Imali smo cilj da dobijemo dva glavna konkurenta u gostima za dalju rundu. Zato sada želim bez stresa da rješavaju izgledne situacije, a isto tako nam je želja da jačeg rivala uhvatimo u lošem danu i slavimo kod kuće”.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve