Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Budućnost protiv Partizana: Majstorica ili kraj za “plave”

Budućnost je dobro počela prvi meč u Beogradu, do polovine prve četvrtine je domaćinu dozvolila da ubaci samo dva koša, ali je od vođstva 10:4 stala

Može li Budućnost Voli nešto više od onoga što je, kako kaže trener ,,plavih“ Aleksandar Džikić, morala da uradi u ovoj sezoni ABA lige?

Ili će stati na plasmanu među četiri najbolje ekipe regionalnog takmičenja, pokazaće večerašnji meč u ,,Morači“ (20.45 časova), drugi u polufinalnoj seriji plej-ofa ABA lige sa Partizanom.

,,Crno-bijeli“ su bez problema i ubjedljivo dobili prvi duel u ,,Pioniru“ (82:66), pobijedili su u sva tri ovosezonska međusobna meča (dva u ligaškom dijelu), pa izgleda da sve ide na vodenicu Beograđana. Na Budućnosti je sada da pokaže karakter, veću volju, želju i motiv, da, uz podršku koja se očekuje u punoj dvorani, pokuša da prvi put savlada tim Željka Obradovića i izbori majstoricu u Beogradu…

“U svakom našem velikom meču smo imali veliku podršku sa tribina ove sezone. Nadam se da će i u nedjeljnom meču publika biti naš šesti igrač. Odigrali smo tri meča sa Partizanom ove sezone i u svakom smo, u određenom trenutku meča, jurili dvocifrenu razliku što nas je dodatno umaralo. Potrebno je da nametnemo naš ritam i da pogodimo šuteve koje imamo, jer smo u svim mečevima imali veliki broj otvorenih šuteva bez uspjeha”, ističe Edin Atić, krilni košarkaš Budućnost Volija.

Treba pogađati otvorene šuteve

Budućnost je dobro počela prvi meč u Beogradu, do polovine prve četvrtine je domaćinu dozvolila da ubaci samo dva koša, ali je od vođstva 10:4 stala.

Već u drugoj dionici su ,,plavi“ zaostajali 17 poena (39:22), previše da bi na kraju mogli do trijumfa. Podgoričani su prvi put u sezoni imali više šuteva za tri poena u odnosu na dva (34-32), promašili su veliki broj otvorenih šuteva, koje su imali zahvaljujući tome što je Partizan uglavnom zatvarao prolaze do koša.

“U prethodnom meču smo dozvolili da se Partizan odlijepi zbog naših grešaka. Stigli smo do ,,minus 7“ u trećoj četvrtini, ali nas je opet šut koštao da uđemo u egal utakmicu. Kao što su i moji saigrači prethodnih dana rekli, potrebno je da iskontrolišemo skok i izgubljene lopte. Uz adekvatan šut, vjerujem da možemo doći do pobjede u drugom meču, pred našom publikom”, dodao je Atić, koji je u prvom meču pogodio jedini šut za dva poena, ali je promašio sve četiri trojke, pored tri ukradene lopte, te po dva skoka i asistencije.

Biti ili ne biti

Interesantno, u sva tri meča sa Partizanom, Budućnost je imala veći broj pogođenih trojki, ali je svaki put slabije šutirala za dva poena i bila u podređenom položaju kad je skok u pitanju.

Večeras u ,,Morači“ situacija mora da bude drugačija ako Budućnost želi da ima šansu da izbori majstoricu i bori se za četvrto uzastopno finale plej-ofa ABA lige.

“Biti ili ne biti. Moramo da pobijedimo ili je sezona u ABA ligi gotova. Moramo da ispravimo greške iz prvog meča. Moramo da budemo mnogo čvršći i agresivniji u odbrani prije svega. Što se napada tiče, moramo da stižemo do otvorenih pozicija kao u prvom meču. Ali ako želimo da pobijedimo, moramo da pogađamo iz otvorenih pozicija”, kazao je plej ,,plavih“ Kendrik Peri, koji je u prvom susretu upisao osam poena i četiri asistencije, ali je trojke šutirao 8-1.

Džikić: Mora da se vjeruje, mora da se želi

Trener Budućnost Volija Aleksandar Džikić je ponovio da se ,,u plej-ofu ovog takmičenja povoljan rezultat ostvaruje ako se igra čvrsto“.

“Ako se igra sa puno energije, sa upornošću i željom. To su preduslovi, mora da se radi i nema drugog načina. Mora da se vjeruje i da se želi”, rekao je kratko Džikić.

Obradović: Ambicija je da odigramo dobro

Trener Partizana Željko Obradović rekao je da očekuje tešku utakmicu protiv Budućnosti.

“Očekuje nas još jedna utakmica protiv veoma dobre ekipe Budućnosti. Pravila u plej-ofu se znaju, stoga nas očekuje jedna izuzetno teška utakmica na gostovanju u Podgorici, ali idemo sa ambicijama da odigramo dobro”, rekao je Obradović.

Partizan juri prvo finale ABA lige još od 2013. godine.

“Znamo da do naše ovosezonske utakmice u ,,Morači“ Partizan ovdje dugo nije pobijedio i da će nam biti još teže da i četvrti put u sezoni savladamo odličnog rivala kakva je Budućnost. Vjerujem da će oni dati sve od sebe da se vrate u Beograd na treću utakmicu, a na nama je da im čvrstom i pametnom igrom to ne dozvolimo”, rekao je bek Partizana Uroš Trifunović.

Novi kontingent karata u prodaji

Košarkaški klub Budućnost Voli obavijestio je javnost i navijače da će se, zbog, kako se navodi, ,,ogromnog interesovanja za meč sa Partizanom, pustiti dodatni kontingent karata za prodaju“, za drugi meč polufinala plej-ofa Admiralbet ABA lige.

Kako je saopšteno iz podgoričkog kluba, prodaja dodatnog kontingenta karata će se vršiti u neđelju od 9 časova na biletarnici Sportskog centra ,,Morača“, po cijeni od sedam i 10 eura.

Budućnost je u četvrtak objavila da je u slobodnu prodaju pušteno samo 500 ulaznica, što je, kako je saopšteno, ,,maksimum, imajući u vidu sezonske karte i do sada pristigle rezervacije“.

“Podsjećamo da se trebovane i rezervisane karte mogu preuzeti na dan utakmice od 9 do 16 časova na biletarnici SC „Morača“, saopšteno je iz Budućnost Volija.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve