Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Budućnost poražena od Zarje pod Goricom

Gosti su iz polukontre stigli do vođstva u 16. minutu, golom Gromova, da bi samo pet miuta kasnije, isti igrač duplirao prednost nakon velike greške golmana Dragojevića

Fudbaleri Budućnosti poraženi su od ukrajinske Zarje 1:3 (0:2), u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Foto: Arhiva

Gosti su iz polukontre stigli do vođstva u 16. minutu, golom Gromova, da bi samo pet miuta kasnije, isti igrač duplirao prednost nakon velike greške golmana Dragojevića.

Budućnost nije reagovala do kraja poluvremena, jedino je Boljević imao solidan pokušaj iz slobodnog udarca u 37. minutu.

Izabranici Branka Brnovića imali su incijativu na startu nastavka, koja je krunisana golom. Prvo je Boljević bio u šansi kada je ostao sam na petercu, ali je glavom šutnuo preko gola, da bi Perović u 59. minutu smanjio na 1:2 nakon kornera.

Samo dva minuta kasnije Perović je ponovo bio u centru pažnje. Nakon sjajne akcije “plavih” snažno je šutira sa distance, ali lopta je otišla preko prečke.

Budućnost nije mogla do izjednačenja, ali Zorja je stigla do trećeg gola. Arveladze je bio strijelac nakon što su gosti iskoristili novu neopreznost odbrane “plavih”.

Do kraja meča, “plavi” su mogli do izjendačenja iz slbodnog udarca. Mijić je sjajno šutirao sa 18 metara, lopta je pogodila prečku ali je odskočila ispred gol linije.

Budućnost je na startu kvalifikacija, pobjedama u oba duela, eliminisala estonsku Trans Narvu (4:1 i 2:0). Zarja je bila slobodna u prvom kolu.

Revanš je na programu narednog četvrtka u Lugansku.

Bolji iz dvomeča u trećem kolu će igrati sa boljim iz dvomeča između CSKA iz Sofije i Osijeka. Bugarski tim je danas slavio u prvom meču pred svojim navijačima sa 1:0.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Peconi
26.07.2019-09:31 09:31

Nedopustivo loše izdanje Đetića. Odbrana dekoncentrisana, srednji red bez ideja. Brna mora nešto da promeni u odbrani u revanšu. Nije još sve izgubljeno