Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Budućnost pod imperativom protiv Dečića

Budućnost je u posljednjem međusobnom duelu savladala Dečić pod Goricom 1:0 u finalu Kupa Crne Gore, a u aktuelnoj sezoni razlika je šest bodova – rival je slavio u oba prvenstvena meča, dok je Budućnost odigrala jedan meč i upisala poraz

Nedjelja 7. avgust donosi derbi domaćeg šampionata – Budućnost u okviru 3. kola dočekuje Dečić na Gradskom stadionu u Podgorici, a šef stručnog štaba Aleksandar Nedović poručuje da je trijumf imperativ, kao i da „plavi“ znaju da igraju pod imperativom, što su pokazali više puta do sada.

„Očekivanja su definitivno najveća, a najbitnija stvar je što ćemo da budemo kompletni u odnosu na prvu utakmicu u prvenstvu – neće braniti samo Miloš Dragojević“, poručio je Nedović.

„Plavi“ protiv Petrovca nisu mogli da računaju ni na jednog štopera, a za derbi će svi da budu u konkurenciji na čelu sa iskusnim Markom Simićem, koji je stigao da bude kapitalno pojačanje.

„Simić je došao u zadovoljavajućem stanju, biće starter, a sa njim ćemo dobiti mnogo stvari koje su nam nedostajale prošle i ove godine u smislu vođe na terenu. Mislim da ćemo lakše rješavati neke stvari koje u datom trenutku u Petrovcu nisu bile teške, a nama su bile komplikovane i pravile problem po pitanju rezultata“, jasan je Nedović.

Budućnost je u posljednjem međusobnom duelu savladala Dečić pod Goricom 1:0 u finalu Kupa Crne Gore, a u aktuelnoj sezoni razlika je šest bodova – rival je slavio u oba prvenstvena meča, dok je Budućnost odigrala jedan meč i upisala poraz.

„Dečić je pokazao svoje ambicije samim prelaznim rokom i dovođenjem Denkovića i Ivanovićiva, definitivno želi da osvoji titulu. Međutim, igramo na svom terenu, mi smo Budućnost i moramo da se ponašamo tako u svakom mogućem trenutku. Mislim da imamo razloga za to, jer smo Evropu odigrali na jedan jako dobar način i ispali spletom nesrećnih okolnosti. Nalazimo se u dobrom fizičkom stanju, a kada smo kompletni, možemo da se suprostavimo bilo kojoj ekipi, naročito na našem terenu“, rekao je 43-godišnji trener „plavih“.

Dakle, tri boda u derbiju sa Dečićem pod Goricom su – imperativ!

„Naravno! Ne želimo da nam se desi što nam se desilo prethodne sezone na početku, pa da kasnimo i jurimo rivale. Pobjeda je imperativ, a ekipa je pokazala da može da igra pod imperativom, uprkos tome što smo u nekim linijama tima premladi da bismo zatvarali utakmice na vrijeme. Međutim, opet smo doveli iskusnog štopera, imamo i iskustva u svlačionici i taj imperativ treba da pretočimo u pozitivnu energiju kao što je bilo u većem dijelu prošle sezone“.

Ulaznice za utakmicu Budućnost – Dečić će se naći od sjutra u prodaji od 18.00 sati do početka utakmice, na biletarnici na zapadnoj tribini Gradskog stadiona, a cijene karata su: „zapad“ – tri eura, „istok“ – dva eura.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve