Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Budućnost ostala bez sponzora: Mijač napustio šampiona

Veselin Mijač i njegova kompanija Savana Commercial Retail podnijeli su zahtjev za raskid ugovora o FK Budućnost sa glavnim gradom.

Fudbaleri Budućnosti sinoć su u foto finišu osvojili šestu šampionsku titulu zahvaljujući boljem međusobnom skoru u odnosu na Sutjesku, a već danas su ostali bez sponzora.

Veselin Mijač i njegova kompanija Savana Commercial Retail podnijeli su zahtjev za raskid ugovora o FK Budućnost sa glavnim gradom.

Danas je Mijač dostavio Glavnom gradu obavještenje o raskidu Ugovora o upravljanju FK Budućnost.

“U proteklom dugogodišnjem periodu, kao Sponzor – “SAVANA COMMERCIAL RETAIL” DOO Podgorica je uredno i savjesno izvršavala sve svoje ugovorne obaveze, finansirajući i ulažući u organizaciju, funkcionisanje i razvoj Fudbalskog kluba Budućnost, znatno veća finansijska sredstva od onih koja su bila predviđena Ugovorom”, navodi se u dopisu Glavnom gradu.

Naglašava se da je FK Budućnost kao institucija Glavnog grada Podgorice, u ovom momentu uvažen i respektabilan fudbalski klub u Crnoj Gori, a i šire.

“Poslije dugogodišnjeg ulaganja rada i finansijskih sredstava u Klub, postignutih sportskih rezultata, Sponzor “SAVANA COMMERCIAL RETAIL” DOO Podgorica je donijela odluku da raskine Ugovor o upravljanju Fudbalskim klubom Budućnost Podgorica. Pridržavaćemo se svih obaveza i prava iz predmetnog ugovora, za vrijeme trajanja otkaznog roka koji je određen u trajanju od 120 dana. Otkaz ovog ugovora proizvodi pravno dejstvo od dana dostavljanja pismenog otkaza ugovornim stranama”, piše između ostalog u dopisu.

Mijač je bio predsjednik Budućnosti od jeseni 2019.godine, a posljednjeg dana 2020. godine preuzeo je i finansiranje najvećeg crnogorskog kluba.

On je tada sa bivšim gradonačelnikom Ivanom Vukovićem potpisao ugovor o strateškom parnerstvu.

Predsjednik Budućnosti je bio od septembra 2020. godine, a u to vrijeme njegova kompanija i Glavni grad mjesečno su ulagali po 50 hiljada eura u podgorički klub.

Prilikom potpisivanja ugovora Mijač je zahvalio Glavnom gradu, gradonačelniku Vukoviću i upravi kluba na ukazanom povjerenju i istakao da će se truditi da u narednih deset godina zajednički urade sve najbolje u interesu kluba, izražavajući uvjerenje da će najbolje o tome govoriti rezultati.

Budućnost je inače juče osvojila šestu titulu prvaka Crne Gore.

Sa Mijačem na čelu kluba to je treći naslov prvaka države za “plave”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Andjela
27.05.2023-05:06 05:06

Covjek je dobio sve dozvole za gradnje u Podgoricu i Rezevice a sada adio! Kod nas se sve mnogo idealizuje !