Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Budućnost napada Cibonu: Traži se ekstra energija

Za “plave” ovo će biti treći meč u pet dana, a posljednji uoči pauze zbog mečeva reprezentacija. Ovog puta igraće sa jasnom ulogom favorita, a ponovo oslabljeni i opterećeni umorom na kraju teške sedmice. Sa druge strane, biće svježiji rival…

Sa iskustvom važnog i velikog Evrokup trijumfa nad Brešom u petak u gostima, saznanjem da i oslabljena može pobjeđivati evropske rivale u gostima, Budućnost Voli oprezna ulazi u večerašnji (17 h) duel ABA lige protiv Cibone u ,,Morači.

Mijović, Foto: KK Budućnost

Za “plave” ovo će biti treći meč u pet dana, a posljednji uoči pauze zbog mečeva reprezentacija. Ovog puta igraće sa jasnom ulogom favorita, a ponovo oslabljeni i opterećeni umorom na kraju teške sedmice. Sa druge strane, biće svježiji rival…

“Nastavljamo u teškom ritmu. Ovo nam je treća utakmica u pet dana, iza nas je naporna utakmica u Breši, naporno putovanje, a izvukli smo zlata vrijednu pobjedu. Dolazi nam ekipa Cibona koja naravno nije za potcijeniti. U ovakvoj situaciji u kojoj smo, moramo pružiti sve od sebe da bi se osigurala pobjeda”, rekao je krilni centar Danilo Nikolić.

Momenat fizičke i mentalne svježine za ekipu, koja će tražiti pravi fokus i energiju, biće izuzetno bitan. Očekuje se da u neđelju debituje bek Amadeo dela Vale, dok je i dalje pod znakom pitanja nastup beka Petra Popovića i centra Vilija Rida.

“Iz teškog gostovanja protiv Breše, u sastavu u kojem smo bili i iz kog smo uspjeli da izvučemo maksimum za jednu itekao važnu pobjedu, već smo mislima okrenuti duelu protiv Cibone. To je izuzetno važan meč za nas, treći u pet dana i biće vrlo težak”, kazao je strateg “plavih” Petar Mijović.

Cibona je do sada ostvarila skor 2-5 u ABA, ali će u meč u Podgorici ući mnogo svježija i kompletna.

“Sigurno da smo favoriti, međutim izuzetno respektujemo momenat u kom se Cibona nalazi. To je mlada ekipa podržana od strane nekoliko iskusnih igrača, sa kontinuitetom trenera Veljića na klupi. Energetski su sigurno na visokom nivou, igraju mnogo u tranziciji, ranom napadu. U pojedinim igračima imaju kvalitet da nam naprave ozbiljan problem”, upozorio je Mijović.

Mijović se nada da će ekipa nastaviti da gradi na vrhunskom utisku sa drugog poluvremena duela protiv Breše.

“Što se tiče nas, sigurno da umor postoji, s obzirom na sve što se izdešavalo u prethodne tri sedmice. Postoji sigurno i dodatni umor zbog teške utakmice koja je odigrana manje od 48 sati prije ove koja slijedi protiv Cibone… Međutim, u ekipi je očigledno i dobro raspoloženje nakon važnog trijumfa u Evrokupu. Na krilima te pobjede pokušaćemo da nađemo prevashodno dobru energiju i dobru koncentraciju za ispunjavanje svega onog što je od važnosti, ne bi li slavili”, dodao je strateg “plavih”.

Ekipa će konačno biti kompletna nakon duže pauze zbog mečeva reprezentacija a naredni rival u ABA ligi biće evroligaš Crvena zvezda, šestog decembra u Beogradu…

“Pred pauzu ovaj duel sa Cibonom je izuzetno važan meč i nadam se da ćemo ga riješiti u svoju korist”, zaključio je Mijović.

Kada je međusobni skor u pitanju, Budućnost Voli protiv Cibone vodi 20:14 u ABA ligi. U ,,Morači, odnos je 12:5 u korist ,,plavih, koji su ovog rivala po bijedili u posljednjih sedam duela u Podgorici.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve