Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Budućnost konačno u šampionskom ritmu: Igrali smo fudbal, imali ideju i efikasnost

Utakmicu je obilježio Igor Ivanović, koji je pružio individalnu partiju kakva odavno nije viđena pod Goricom. Reprezentativac Crne Gore upisao je tri asistencije, dao gol i iznudio penal

Najboljih 45 minuta od početka sezone vraćaju vjeru u uspješnu sezonu Budućnosti na domaćoj sceni.

”Plavi” su u drugom poluvremenu dali pet golova Zeti i slavili preokretom nakon što su na odmoru imali minus od 1:0.

Kada se pobijedi 5:1 raspoloženje je ljepše, s tim što je aktuelni branilac druple krune daleko od željenog učinka poslije šest kola Telekom 1. CFL – tek šesto mjesto i devet osvojenih bodova.

– U prvom poluvremenu kao da nijesmo znali što hoćemo. Ponovo nam se desilo da krećemo iz minusa. Često se u takvim situacijama gubi glava, dolazi nervoza, ekipa ne uspije da se vrati u meč. Ipak, to nije bio slučaj sa nama. Stali smo na loptu, sabrali se i počeli da napadamo. Imali smo nekoliko dobrih šuteva u prvom dijelu, ali nijesmo izjednačili. Popričali smo u svlačionici, napravili izmjene, promijenili sistem i u nastavak ušli odlučno da iskoristimo sve prednosti i kvalitete. Odigrali smo odlično i postigli pet golova. Zeta nije fizički najspremnija, ali ni protiv koga nije lako postići pet pogodaka. Igrali smo fudbal, imali ideju, bili brzi i efikasni. Sve nas to raduje. Tako treba da izgledamo na terenu i ubuduće. Vjerujem da je to najava uspješne budućnosti – rekao je Zoran Petrović za Arenu.

Utakmicu je obilježio Igor Ivanović, koji je pružio individalnu partiju kakva odavno nije viđena pod Goricom.

Reprezentativac Crne Gore upisao je tri asistencije, dao gol i iznudio penal.

Namjestio je pogodak Petroviću za izjednačenje u 52. minutu.

– Ivanović je igrač ekstra kvaliteta. Osjeća igru, zna fudbal i nije iznenađenje što je odigrao onakav meč. Zadovoljstvo je igrati pored njega. Odlično se razumijemo i iskreno se nadam da ćemo postati odličan tandem. I ostali fudbaleri imaju veliki kvalitet. Došao sam u tim ogromnog potencijala i pitanje je trenutka kada ćemo ući u pravu formu. Ovo je klub koji priznaje samo pobjede. Potreban nam je kontinuitet, a svi ga očekujemo poslije pauze – ističe brzonogi ofanzivac, koji je nedavno pojačao ,,plave“.

– Srećan sam zbog svog drugog gola u dresu Budućnosti. Nijesam prošao pripreme sa saigračima, ali brzo sam se uklopio. Prave stvari očekujem u sljedećim utakmicama. Došao sam da napredujem i osvajam trofeje. Fale nam neki bodovi, ali sve to možemo da nadomjestimo. Vjerujem čak da možemo i do jesenje titule – smatra nekadašnji mladi reprezentativac i bivši član Iskre, Titograda i češkog Jabloneca.

Za ulogu lidera na polusezoni biće potrebna pobjeda u derbiju sa vodećom Sutjeskom koja ima sedam bodova prednosti.

– Dobili smo manji predah, a onda nastavljamo sa radom. Neće biti lako jer nam je veliki broj fudbalera u reprezentativnim selekcijama. U svakom slučaju, spremićemo se za derbi koji dolazi odmah nakon pauze u ligi. Pobjeda bi nam mnogo značila. Uradićemo sve da je ostvarimo. Sutjeska je odlično počela prvenstvo, ali mislim da smo bolji. Derbi je važan, ali nije presudan za izgled tabele. Mnogo je mečeva do kraja i biće promjena na tabeli. Znamo što je naš cilj. Branimo oba trofeja i samo o tome razmišljamo – zaključio je dvadeset četvorogodišnji ofanzivac.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve