Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Budućnost juri novu pobjedu: Igokea gost u “Morači”

Utakmica se igra od 17 sati u dvorani "Morača"

Košarkaši Budućnost Volija igraće večeras protiv Igokee meč 18. kola regionalne ABA lige.

Foto: Budućnost Voli

Tim Petra Mijovića drži drugo mjesto na tabeli sa ponjedom manje od lidera Partizana i u večerašnji duel ulazi kao favorit.

“Pet kola do kraja prvenstva i svaka utakmica do kraja ima za nas višestruki značaj. Svaka utakmica je važna, bez obzira na ime protivnika, svaka je kvalifikaciona kada je u pitanju pozicija i plasman u plej of. Mislim da smo u dobroj poziciji ako se gleda tabela, međutim daleko smo od obezbjeđivanja jedne od pozicija koje nas vode u situaciju da budemo domaćini sa utakmicom više u polufinalu. Takođe, i dalje nismo sigurni učesnici plej ofa, s toga je izuzetno važno da utakmici sa Igokeom priđemo maksimalno ozbiljno, sa maksimalnim respektom prema kvalitetu, prevashodno individualnom, koji ta ekipa ima i da uradimo sve da savladamo Igokeu na našem terenu što bi nam dalo mogućnost da mirnije sačekamo rasplet u finišu ABA Lige”, kazao je trener Mijović.

Sa druge strane, trener tima iz Laktaša Dragan Bajić svjestan je koliko je Budućnost težak rival.

„Čeka nas teško gostovanje kod Budućnosti što pokazuje stanje na tabeli. Oni će sigurno ići na pobjedu kako bi na što boljoj poziciji dočekali plej of. Bili su u krizi ali su dobili dvije vezane utakmice i sigurno sa puno samopouzdanje ulaze u utakmicu. Naravno i mi ćemo pokušati iskoristiti svoje šanse da dobijemo meč. Biće teško, imaju kvalitetne igrače, njihova igra se bazira na piku, imaju odlične vanjske igrače, jake na loptu, Kobsa, Patrika, Popovića… visoki igrači su odlični, Martin, Nikolić mogu zadavati probleme. Mi imamo mnogo problema, Talić će biti odsutan šest sedam nedelja, Grin se isto povrijedio, neizvjestan je za meč. Vulić nije odradio nijedan trening takođe”.

Utakmica se igra od 17 sati u dvorani “Morača”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve