Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Budućnost izgubila od Beograđana poslije osam godina u Morači

Poslije ovog poraza Budućnost ima male šanse da osvoji jedno od prva dva mjesta i plasira se direktno u polufinale plej ofa

Poslije osam godina Partizan je pobijedio u Podgorici – ekipa Željka Obradovića savladala je Budućnost Voli 80:72, u derbiju 22. kola ABA lige.

Beograđani su prekinuli post od sedam mečeva, a posljednji put do večeras slavili su još 24. marta 2014. kada je bilo 65:61 za crno-bijele.

Poslije ovog poraza Budućnost ima male šanse da osvoji jedno od prva dva mjesta i plasira se direktno u polufinale plej ofa.

“Plavi” imaju 14 pobjeda i pet poraza, tri neuspjeha više od Zvezde, a dva od Partizana.

Budućnost je večeras loše ušla u utakmicu, dozvolila rivalu da u ranoj fazi meča dođe do plus 16, ali se probudila tokom druge četvrtine, razigrali su se Peri i Kobs, a publiku fenomenalnim zakucavanjem podigao na noge Vili Rid.

Budućnost je poluvrijeme završila serijom 9:0 i smanjila na 41:37, a potom sa pet poena na početku nastavka preokrenula i prvi put povela, 42:41.

Meč je bio izjednačen praktično do završnice susreta, a porazu “plavih” kumovao je loš procenat šuta iz igre, kao i veliki broj promašenih slobodnih bacanja.

Beograđani su pogodili nekoliko trojki (Avramović dvije i Madar jednu) i prelomili utakmicu.

U ekipi Budućnosti 16 poena Perija, 15 je ubacio Kobs, 11 Jagodić Kuridža, a 10 Rid.

Sa druge strane po 13 poena Madara, Avramovića i Pantera.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve