Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Budućnost ima rekordnih +15 na vrhu tabele: Plavi završavaju priču o tituli

Matematički nije još gotovo, ali jasno je da će ,,plavi“ četvrti put u klupskoj istoriji postati šampioni države. Podgoričani su apsolutno najbolji tim lige, a do rekordnih 15 bodova na vrhu tabele stigli su nakon pobjede u gradskom derbiju protiv Titograda (3:1), te novog kiksa drugoplasirane Sutjeske koja se, po svemu sudeći, miri sa predajom trona

Budućnost završava priču o tituli samo što se nastavila prekinuta sezona u Telekom 1. CFL.

Zarubica, Foto: Pikdo.info

Matematički nije još gotovo, ali jasno je da će ,,plavi“ četvrti put u klupskoj istoriji postati šampioni države.

Podgoričani su apsolutno najbolji tim lige, a do rekordnih 15 bodova na vrhu tabele stigli su nakon pobjede u gradskom derbiju protiv Titograda (3:1), te novog kiksa drugoplasirane Sutjeske koja se, po svemu sudeći, miri sa predajom trona.

Četa Mladena Milinkovića ispred sebe ima brisani put do cilja. Jedino pitanje je – koliko će prije kraja trke zvanično da osvoji trofej i koliko će biti ubjedljiva.

“Vjerujem da ćemo osvojiti titulu uz prednost kakvu Budućnost do sada nije imala kada je podizala trofeje”, kaže na startu razgovora za Arenu napadač Dejan Zarubica, koji odmah spušta loptu:

“Jesmo najbolja ekipa, ali nikoga ne potcjenjujemo. Niko od nas ne pomišlja na bilo kakvo opuštanje, ima da se igra još 11 kola, nećemo slaviti dok zvanično ne ovjerimo prvo mjesto. Profesionalci smo, nosimo dres najboljeg kluba i naša obaveza je da uvijek idemo na pobjedu. Tako će biti i kada teoretski budemo prvaci”, dodao je dvadeset sedmogodišnji Nikšićanin.

Budućnost nema baš prijatno iskustvo od prije tri godine kada je posljednji put bila šampion. Imala je tada i veću prednost u ulozi lidera, a borbu za trofej svela je posljednje kolo.

Ovom timu, međutim, to ne može da se ponovi. Utisak je…

“Nijesam tada bio član kluba i ne znam što je bio razlog pada forme tokom proljećne polusezone. Budućnost je dominirala u jesenjem dijelu, ali sjećam se da je u drugom dijelu prvenstva imala mnogo povrijeđenih igrača. I pored dvadesetak bodova prednosti, sustizali su je rivali, ali je u posljednjem kolu odbranila prvo mjesto. Kako god, uvjeren sam da se tako nešto nama neće desiti. Ozbiljna smo ekipa, sve ide kako treba i očekujem da uskoro prelomimo trku u našu korist”, ističe Zarubica koji je ranije nosio dres Sutjeske, Iskre, Lovćena i OFK Beograda.

Snaga “plavih” vidjela se i na “crveno-bijeloj“ strani Starog aerodroma. Budućnost je otvorila meč sa nekoliko promašenih šansi, a onda je nesrećno primila auto gol, da bi nakon toga pokazala karakter i kvalitet.

Rezultatski minus nije uzrujao Milinkovićeve momke koji su igrali svoju igru. Izjednačili su do poluvremena, a u nastavku preokrenuli.

Čak i ubjedljivo dobili utakmicu…

“Imali smo nekoliko zicera u uvodnom dijelu meča, ali nijesmo ih iskoristili. Titograd je poveo spletom okolnosti, ali bili smo mirni. Vjerovali smo u preokret. U nastavku smo pokazali da smo bolji i zasluženo smo upisali novu pobjedu”, kazao je Zarubica.

Jedan od pogodaka za lidera, posljednji na meču, djelo je hitronogog ofanzivca. Zarubica je dobro reagovao na centaršut Stoiljkovića i glavom proparao mrežu mladog Helića.

Najljepši mogući povratak na teren nakon višemjesečnog odsustva zbog loma kosti u stopalu.

“Prezadovoljan sam. Pobijedili smo, a gol mi mnogo znači. Iza mene je težak period, bio sam povrijeđen skoro pola godine, ali sve sam to prošao. Trenirao sam jako tokom tokom pauze u prvenstvu zbog korona virusa i vratio se spreman. Dobio sam šansu sa klupe i pogodio mrežu. Sa dosta samopouzdanja dočekujem naredne izazove. Nastaviću da se borim za mjesto u timu. Koliko god da budem na terenu, pružiću maksimum”, ističe Zarubica.

Budućnost je sa iskusnim napadačem dogovorila produženje saradnje na još 12 mjeseci.

“Drago mi je što ću i naredne sezoni nositi ‘plavo-bijel’ dres. Budućnost ima ozbiljan projekat. Probaćemo da uradimo nešto više i u Evropi, a potom opet da jurimo duplu krunu na domaćoj sceni. Imamo odličnu atmosferu u klubu i čast je biti dio ovog kolektiva”, zaključio je Zarubica.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve