Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Budućnost – FMP: Oprez i nova energija

Rival iz Beograda ima kvalitet, a prethodnih sezona pokazao je da sa posebnim motivom igra protiv ,,plavih“. Podgoričani su prošle sezone u Beogradu izgubili 89:79, u njihovom posljednjem meču, 14. decembra prošle godine

Budućnost u borbi za vrh ABA lige nema taj luksuz, da može dozvoliti kiks protiv FMP-a, večeras (17h) u ,,Morači“. U očekivanju da se timu priključi novo pojačanje, italijanski bek Amadeo Dela Vale, kiks nije opcija ovog vikenda.

Mijović, Foto: KK Budućnost

Rival iz Beograda ima kvalitet, a prethodnih sezona pokazao je da sa posebnim motivom igra protiv ,,plavih“. Podgoričani su prošle sezone u Beogradu izgubili 89:79, u njihovom posljednjem meču, 14. decembra prošle godine.

Nakon važnog trijumfa nad Ulmom u Evrokupu, ohrabrenje je i skoro siguran nastup plejmejkera Džastina Kobsa, koji se oporavlja od povrede skočnog zgloba.

“Kao i svake sezone, sigurno da nas čeka težak posao protiv FMP-a. To je ekipa koja je sigurno kadra da pomrsi račune timovima iz samog vrha. Spoj su mladosti i iskustva, igrača koji konkurišu za dres evroligaša Crvene zvezde ili su već bili u tom sistemu”, rekao je trener Petar Mijović.

Zahtjevan meč

FMP je trenutno sa učinkom 1-2 u ABA ligi, u prošlom kolu pružio je solidan otpor Partizanu u Beogradu.

“Što se tiče iskusnijih igrača za koje su se odlučili ove sezone, tu su Radonjić, Sava Lešić, Jaramaz koji je igrao i ovdje.. Sigurno da nas očekuje zahtjevna utakmica. Moraćemo da budemo na našem maksimumu”, dodao je trener Mijović.

,,Plavi“ žele da pronađu i novu svježinu i preciznost u igri.

“Posljednje dvije utakmice, protiv Borca i Ulma, iako dobijene pokazale su određene slabosti u našoj igri na kojima radimo svakodnevno. Tu su i određene stvari u našoj igri koje moramo da ,,isčistimo“, ne bi li meč sa FMP-om i sve što slijedi dočekali maksimalno spremno”, dodao je Mijović.

Podgoričani prihvataju ulogu favorita, vjeruju u svoj kvalitet već demonstriran ove jeseni na dva fronta.

“Nadam se da ćemo na terenu izgledati dobro, da pobjeda kao rezultat dobre energije i koncentracije neće doći u pitanje”, zaključio je Mijović.

Žugić: Važan fokus

Tinejdžer Fedor Žugić (17), bek Budućnosti, ponovo može dobiti visoku minutažu u nedjelju, u ABA meču protiv FMP-a. Dok se čeka dolazak novog beka ,,plavih“ Amadea Dela Valea, na Žugiću i Petru Popoviću je da dijele odgovnost na ,,dvojci“.

“Nakon pobjede nad Ulmom brzo smo se okrenuli ovom meču. FMP je kvalitetna ekipa, koja će sigurno težiti da u duel uđe i nastupi sa mnogo energije i da se bori za pobjedu”, napomenuo je Fedor.

Veliki talenat podgoričke ekipe i crnogorske košarke istakao je da je ovo duel u kom se ne smije dozvoliti opuštanje.

“Od nas se isto očekuje da u ovoj utakmici nastupimo sa pravom energijom i fokusom u igri. Ukoliko nam to uspije, vjerujem da ćemo na kraju biti pobjednici”, dodao je Žugić.

Za 12. pobjedu

U ABA ligi Budućnost i FMP odigraće 20. meč u nedjelju u ,,Morači“. Trenutan međusobni skor je 11-8 u korist Podgoričana.

Kada su dueli u našem glavnom gradu u pitanju Budućnost ima prednost 6-3. Interesantno, radi se o šest vezanih pobjeda u ,,Morači“ protiv rivala iz Železnika.

Jovanović: Odlična Budućnost

Vladimir Jovanović, trener FMP-a, hvalio je izdanja podgoričkog tima na startu sezone.

“Očekuje nas veoma teško gostovanje. Ekipa Budućnosti igra odlično od početka sezone. To je tim sastavljen od kvalitetnih domaćih i stranih igrača koji su odlično vođeni sa klupe. Snagu su demonstrirali i u Evrokupu, sigurno da su na svom terenu favoriti protiv mnogih timova. Sa druge strane, mi želimo da igramo dobru košarku, da pokušamo da pariramo protivniku i da ukoliko se ukaže bilo kakva šansa pokušamo da utakmicu učinimo neizvjesnom i zanimljivom”, rekao je Jovanović.

Budućnost bi u srijedu trebala da odigra meč sa Mornarom u Evrokupu u gostima, a potom će u nedjelju prvog novembra gostovati Cedevita Olimpiji u Ljubljani, u važnom ABA derbiju.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve