Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Budućnost dočekuje Megu; Mijović: Meč od izuzetnog značaja

Košarkaši Budućnosti Voli dočekaće večeras u “Morači” ekipu Mege u 16. kolu regionalne ABA lige.

Foto: Budućnost Voli

Tim Petra Mijovića u prošlom kolu neprijatno je iznenadio svoje navijače izgubivši na gostovanju ekipi Krke. Zbog toga je trijumf protiv Mege moranje za “Plave”.

“U jednom lošem momentu za nas, nakon nekoliko poraza na mečevima na gostovanjima, utakmica sa Megom je od izuzetnog značaja. Ekipa Mege kao i prethodnih godina izuzetno agresivna, rastrčana, sa dosta igre u tranziciji i šuteva za 3 poena. Značajno su podigli nivo igre od dolaska Perija i Nenadića i sigurno da postoje stvari na koje ćemo morati da obratimo pažnju, na određene stvari da se adaptiramo a sa druge strane da iskoristimo objektivne prednosti koje imamo u odnosu na ekipu Mege. Za nas veoma važan meč, meč u kojem tražimo povratak na pobjednički kolosjek”, kazao je Mijović.

Sa druge strane, trener Mege Dejan Milojević zna koliko je gostovanje u “Morači” teško.

“U subotu nas očekuje meč protiv Budućnosti koja je jedan od favorita za osvajanje ABA lige. Bore se za prednost domaćeg terena u plej-ofu i sigurno je da će željeti da pokažu reakciju u odnosu na poraz u Novom Mestu u prošlom kolu. Iako ovakvi mečevi nijesu oni u kojima imamo imamo izrazite šanse za trijumf, mi moramo da damo sve od sebe do kraja lige kako bi zabilježili što više pobjeda”, kazao je Milojević.

Utakmica u “Morači” igra se od 21 sat.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve