Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Budućnost dočekuje Borusiju: Odbrana rješava sve

Podgorički tim zna kako mora protiv jedne od najbržih ekipa u elitnom takmičenju. Nema pravo na kiks ako želi u narednu fazu, jer je ovo jedan od rivala sa kojim će ''plave'' voditi borbu oko proljeća u Evropi

– Moramo da budemo disciplinovani u napadu, jer sve greške protivnik može da kazni lakim golovima. To ne smijemo sebi da dozvolimo, moramo da budemo strpljivi i akcije gradimo do kraja. Vraćanje u odbranu je, takođe, značajan detalj koji će biti u fokusu tokom čitave sezone, jer moramo da budemo agresivni naročito na domaćem terenu, poručila je Bojana Popović pred današnji (16 h) duel Budućnosti sa Borusijom u 2. kolu A grupe Lige šampiona.

Podgorički tim zna kako mora protiv jedne od najbržih ekipa u elitnom takmičenju.

Nema pravo na kiks ako želi u narednu fazu, jer je ovo jedan od rivala sa kojim će ”plave” voditi borbu oko proljeća u Evropi.

Zaustaviti lake golove

– I prije početka sezone smo najavili da je naša želja da iz utakmice u utakmicu podižemo nivo igre. Ne možemo da vratimo vrijeme i da razmišljamo o tome da je možda trebalo da odigramo još neki pripremni meč, koji bi nam dao smjernice za gostovanje ekipi Podravke. Možda je i očekivano za mene da ekipa bude u grču na početku meča u Koprivnici i bez pravih duela koji bi pokazali da smo došli da se borimo. U nastavku je izdanje bilo bolje i to je putokaz i za neđeljni meč protiv Borusije.

– Želimo da za nijansu imamo bolji pristup u prvom poluvremenu i da ne dozvolimo da Borusija koja prošle i ove sezone možda i najviše trči u Ligi šampiona, dođe do nekih lakih golova. To je nešto što uvijek potenciram kada krenemo sa analizom. Biće nam lakše da igramo sa svim timovima kada bude manje lakih golova koje primamo. Time se najviše bavimo, vrlo je važno da odbijemo taj prvi “talas”, vrlo je važno da agresivnost bude na visokom nivou tokom svih 60 minuta, naročito protiv timova kao što je Borusija koja odlično trči i u takmičarskom je ritmu, jasna je Popović.

”Plave” su na startu LŠ u Koprivnici pokazale lice i naličje. U prvom poluvremenu igrale su veoma slabo, bez pravih odgovara u defanzivi.

U nastavku su izgledale odlično i primile su samo sedam golova od domaćina. Upravo takvu, agresivnu odbranu, sa mnogo prekida i faulova, priželjkuje stručni štab.

– Pokušaćemo da nametnemo ritam koji će nama više odgovarati i da se nadigravamo svih 60 minuta, kao što je bio slučaj prošle sezone. Vjerujem da će igračice pokazati zube na našem terenu i da će pružiti bolje izdanje nego u Koprivnici.

Ilda u sastavu

Problem šampionki Crne Gore je neiskustvo, mladost i manjak mečeva koji bi ih približio željenoj formi.

U pripremnom periodu se vidjelo i sa Krimom da će sve da ide težim putem, ali Bojana i igračice su spremne da kroz duele u LŠ sazrijevaju i iskažu kapacitet koji je u najavi.

– Većina igračica nije igrala u Ligi šampiona, očekivane su i greške kod ozbiljnijih ekipa nego što smo mi. FTC je osvojio samo bod u Njemačkoj, Bukurešt je doživio poraz na startu iako ima iskusnu ekipu sa igračicama koje imaju i deset godina iskustva igranja u Ligi šampiona. Vjerujem da će stres biti sve manje prisutan u našoj igri kako sezona bude odmicala, a onda će biti manje promašaja i grešaka koje ne smiju da se dozvole.

– Moramo da budemo agresivni, naročito zbog činjenice da imamo mlad sastav. Budućnost je prepoznata po tome da igru bazira na jakoj odbrani i velikoj agresivnosti. Samo tako možemo i jedino o tome da pričamo, a vidjećemo koliko ćemo uspjeti. Imamo novi sastav, igračice se i dalje upoznaju, sve je to proces i moramo da budemo strpljivi i istrajni u onome što radimo.

Ponovo će naš tim oslabljen u novu obavezu, a dobar signal je povratak na teren crnogorske reprezentativke Ilde Kepić.

– Ilda je značajna u odbrani, polomila je jabučnu kost uoči meča protiv Podravkve, bio je prisutan i hematom, zbog čega nijesmo željeli da rizikujemo da igra u Koprivnici. Danas će prvi put nastupati u Ligi šampiona, vjerujem da će dati doprinos da agresivnost u odbrani bude na većem nivou.

Oslabljene, ali silno motivisane

Rukometašice Borusije iz Dortmunda stigle su desetkovane u Podgoricu.

Treneru Andru Fuhru biće na raspolaganju samo dvanaest igračica, piše na zvaničnom sajtu kluba.

Pored dugotrajnih povreda Amege i Voth, Sasaki, Gutierez i Van Zijl su i dalje van terena. Mia Zkoke je takođe na listi povrijeđenih nakon posljednje pobjede u domaćoj ligi.

– To će nas jako pogoditi, posebno u odbrani: Freriks i Zkohe su nedavno radile jako dobro zajedno u unutrašnjem bloku, pa sada moramo pronaći nova rješenja, kazao je trener Borusije.

Stručni štab i igračice njemačke ekipe vide veliki izazov ispred sebe.

– Možete da zamisliti koliki je ovo veliki izazov koji moramo da savladamo. Budućnost ima novoformirani tim, vrlo često prolaze kroz kružnu igru, na to moramo biti spremni. Biće posebno motivisani nakon prve utakmice i poraza od Podravke, rekao je Fuhr.

Grbić sjajna u pobjedi FTC-a

Mađarski FTC ispravio se juče nakon šokantnog remija u prošlom kolu u gostima kod Borusije.

Itana Grbić vodila je fenomenalno ekipu kroz prvo poluvrijeme sa Podravkom, postigla je tri gola, a u nastavku meča igrala je manje, ali je dodala još jedan gol u trijumfu od 33:27. U hrvatskoj ekipi istakla se sa pet golova Dijana Mugoša.

Meč bez greške odigrala je reprezentativka Holandije – Malestajn (šut 10-9).

Bukureštu Eme Ramusović i Andree Klikovac ne ide. Rumunska ekipa gubila je dvocifrenom razlikom u drugom poluvremenu od Rostova, ali je uspjela da smanji i završi meč porazom 30:27.

Lošu seriju ovaj tim najavio je nakon neočekivanog gubitka Superkupa i Kupa. Očajno je ovaj tim odigrao drugi meč zaredom u LŠ, a Ramusović je postigla četiri gola, uz jedan promašaj.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve