Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Budućnost čeka Sutjesku: Derbi pod Goricom

Jesenji sudar sa Nikšićanima kraj Bistrice bio je okidač za ,,plave“ koji su tom pobjedom krenuli u bijeg na vrhu tabele, te na kraju superiorno osvojili titulu. Podgoričani su slavili i u junu, a oba puta je na klupi sjedio aktuelni trener Mladen Milinković

Četiri utakmice 2. kola Telekom 1. CFL igraju se danas, a fokus je na meč pod Goricom, gdje Budućnost i Sutjeska igraju najveći crnogorski derbi.

Budućnost, Foto: FK Budućnost

Kiksevi u Evropi surovo se kažnjavaju – uglavnom eliminacijom, dok u prvenstvu ima vremena da se greške isprave.

Tako će Budućnost u najvećem crnogorskom derbiju protiv Sutjeske, sjutra od 18.30 časova pod Goricom, nastojati da kompenzuje šokantan poraz od Dečića na premijeri nove sezone na prvoligaškoj sceni.

Jesenji sudar sa Nikšićanima kraj Bistrice bio je okidač za ,,plave“ koji su tom pobjedom krenuli u bijeg na vrhu tabele, te na kraju superiorno osvojili titulu. Podgoričani su slavili i u junu, a oba puta je na klupi sjedio aktuelni trener Mladen Milinković.

“Nadam se da ćemo i ovoga puta od duela sa Nikšićanima krenuti u pozitivnu seriju”, rekao je Milinković na pres konferenciji.

Nije uobičajeno da Budućnost veže dva poraza, da na taj način počne takmičarsku godinu – jedan je bio neočekivan na Zlatici od povratnika u elitni rang, a drugi prošle srijede od Ludogoreca u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šmapiona.

“Kada se nešto desi, onda više nemam za čim da žalim. Dečić i Ludogorec su prošli, a pred nama je novi izazov. Derbi je uvijek nešto posebno. Ima svoju draž, uglavnom su to neizvjesni, dobri i zanimljivi mečevi. Od kada sam došao, igrali smo dva puta sa Sutjeskom. Oba puta smo pobijedili. Jesenas je to bila prekretnica našeg puta ka tituli. Kakav god sada bio epilog – neće odrediti ništa u prvenstvu, jer ostaju još 34 kola. Ali, pobjeda u ovakvom meču znači dosta iz više razloga. Vjerujem u svoje igrače i očekujem da izvuku maksimum”, ističe šef stručnog štaba ,,plavih“.

Spremni su Nikšićani za derbi i u Podgoricu odlaze po sva tri boda, što u najavi djeluje ambiciozno, ali po Nikšićanima i ostvarivo.

Šef struke Dragan Radojičić ne skriva tu želju i kaže da će na svako gostovanje putovati sa istim željama.

“Derbi je derbi. Ne odustajem od tri boda i vjerujem da tako razmišlja moj tim. Ne očekujemo lak posao, Budućnost je lani sezonu završila sa 20-tak bodova prednosti i to mora da se poštuje, ali imamo i mi pravo na svoje želje. Nadamo se da neće biti u najboljem izdanju, mada su igrajući s Ludogorecom pokazali da su se vrlo brzo vratili u dobar ritam, nakon poraza od Dečića. To je znak da imaju karakter, ali i naša ekipa ne bi trebala da zastaje. Znam da očekuju cijeli plijen, ali na nama je da ih obuzdamo, da taktički, trkački, pa i psihološki izdržimo tih 90. minuta, a o našoj evropskoj utakmici ćemo razmišljati nakon toga. Za očekivati je i sparno vrijeme, jer se igra u predvečerje, ali momci koji dobiju šansu da igraju u dresu Sutjeske treba svega toga da budu svjesni, kao i da moramo nadoknaditi bodove koje smo izgubili igrajući sa Petrovcem. U principu, sve što se može uzeti danas ne smijemo ostavljati za sjutra, tako razmišljam i onda je jasno kakve su nam ambicije. Oni su na evropskoj sceni, bez obzira što su poražani, dokazali kvalitet, motiva im neće faliti ni protiv nas, ali ja vjerujem da imamo kvalitetniji sastav, da smo bolji… To treba da potvrdimo na terenu”, kazao je uoči meča sa Podgoričanima strateg Sutjeske, Dragan Radojičić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve