Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Bubanja: Mnogi žele Prvu ligu, zato ozbiljno do kraja

Barani su odradili više od 40 treninga, odigrali su sedam pripremnih utakmica, od čega čak šest sa prvoligašima. U tim mečevima Mornar je upisao četiri remija i tri poraza-Dečić 2:2, bez golova Barani su igrali protiv Sutjeske, Podgorice i Jezera, dok su poraženi od Adrije (2:1), Petrovca (3:0) i OFK Titograda (3:1)

Čini se da će drugi dio sezone u Amplitudo Drugoj ligi biti najneizvjesniji ikada.

Arsenal je jesenji šampion, ali svoju šansu traže Kom, Mornar, Igalo, pa čak Jedinstvo i Berane, koji su se dobro pojačali.

Činjenica je da je Mornar prvi od drugoligaša ”upalio motore”.

Barani su odradili više od 40 treninga, odigrali su sedam pripremnih utakmica, od čega čak šest sa prvoligašima.

U tim mečevima Mornar je upisao četiri remija i tri poraza-Dečić 2:2, bez golova Barani su igrali protiv Sutjeske, Podgorice i Jezera, dok su poraženi od Adrije (2:1), Petrovca (3:0) i OFK Titograda (3:1).

– Zadovoljan sam dosadašnjim radom. Imali smo dobre provjere, protiv jakih rivala, imali po dva treninga dnevno, a ono što raduje jeste da su se novi igrači dobro uklopili, rekao je trener Mornara Slavoljub Bubanja.

Strateg barskog drugoligaša imao je razloga za zadovoljstvo jer nije bilo mnogo povreda.

– Svakako da je najvažnije da nije bilo ozbiljnijih povreda, osim Idrizovića na utakmici sa Jezerom gdje je dobio udarac u zglob, mada kreće lagano da trenira, kao i Kajević, koji se vraća u trenažni proces nakon pauze zbog korone, objasnio je Bubanja.

Mornar je prvi krenuo sa pojačanjima stigli su Bakić, Poček, Guzina, Rašo, Pepić. Sada je konkurencija znatno jača.

– Svi žele da igraju što je normalno za mene i stručni štab, i sa te strane sigurno da će biti velika borba za tim. Trenutno, meni su svi među 11, jer ekipu čine svi igrači koji mogu da daju doprinos pozitivnom rezultatu, dodao je Bubanja.

Međutim, trener Mornara upozorava da je bilans prelaznog roka jasno pokazao da će konkurencija biti izuzetna.

– Konkurencija se pojačava iz dana u dan i u ovom trenutku čak sedam ekipa želi da juri Prvu ligu. Zato moramo da svi damo svoj maksimum i svi da dišemo kao jedan, odnosno kao kolektiv. Ono što želim je da imamo sistem i da ne zavisimo od pojedinca. Iskreno, ja ne volim da hvalim upravu, ali definitivno oni su napravili taj sistem i njihova ogranizacija je na nivou vrha Prve lige i mi moramo to da ispratimo. Tu, prije svega, mislim na mene, stručni štab i igrače. Mada ima još dosta vremena i prostora do 7. marta i nastavka sezone. Ali definitivno mi moramo da se pobjednički ponašamo da imamo veliko samopouzdanje i nadam se da će tako i biti, jasan je Bubanja.

Mornar će do kraja priprema imati još dva prijateljska meča.

– Imaćemo još dvije prijateljske utakmice do nastavka šampionata i to naredne subote, 20. februara sa Slobodom iz Užica u Baru i sa Grbljem što će biti ,,generalka” sedam dana uoči nastavka sezone, dodao je Bubanja.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve