Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Bubanja: Dobro je sve dok se pripisuju bodovi

Tradicionalno, godinama unazad, Petrovac ne odgovara ''plavo-bijelima''. Često su bivali jedina ekipa koju Nikšićani u toku šampionata nijesu mogli savladati, čak i kad bi se ''prošetali'' do titule, pa se i ovog puta očekivao u njmanju ruku neizvjestan meč, tim prije što su primorci do sada postigli čak 15 pogodaka, a i primili jedan manje

Jedino Nikšićani, nakon osam prvih kola, imju šest pobjeda i jedina su ekipa bez poraza. Zasluženo su na liderskoj poziciji, sa 20 bodova, četiri više od Iskre i Mornara, a čak 11 više imaju od vječitog rivala – ekipe Budućnosti.

To je saldo s kojim svi kraj Bistrice moraju biti zadovoljni, a to je konstatovao nakon meča s Petrovcem i šef struke Milija Savović uz konstataciju da je, ipak, Sutjeska priželjkivala sva tri boda.

Tradicionalno, godinama unazad, Petrovac ne odgovara ”plavo-bijelima”. Često su bivali jedina ekipa koju Nikšićani u toku šampionata nijesu mogli savladati, čak i kad bi se ”prošetali” do titule, pa se i ovog puta očekivao u njmanju ruku neizvjestan meč, tim prije što su primorci do sada postigli čak 15 pogodaka, a i primili jedan manje.

Ipak, mreže su mirovale i bodovi su podijeljeni.

Petrovac je bio razigran, pokušavali su brzim kontrama da stignu do vođstva, ali nijesu previše ni ”srljali”, a upravo je to zadovoljilo njihovog stratega Jankovića, jer mu je ekipa dokazala da umije i stati na loptu kad treba, da se umije odbraniti…

Bilo je malo pravih prilika, pa ipak, domaćin ima više razloga za žaljenje, jer Augustov šut u 35. minutu zaustavila je stativa.

No, o tom meču kraj Bistrice više i ne žele da razmišljaju, već se okreću narednom kolu, a ono je, čini se, posebno bitno – gostovaće Sutjeska u Baru, Petrovac dočekuje Budućnost i Iskra igra u Golubovcima. To znači da će se narednog vikenda dobro iskristalisati bar vrh tabele.

Tako misli i prvotimac nikšićkog sastava Vladan Bubanja, jedini igrač koji je preksinoć dobio opomenu i koji zbog toga neće imati pravo da igra naredni meč.

– Možda je neriješen ishod i najrealniji. Očigledno, postavili su visoko ljestvicu na početku šampionata i sad se od nas očekuju samo pobjede. Realno je da nekad i izgubimo, tako da je dobro sve dok se pripisuju bodovi, pa makar i po jedan. Znali smo da nas očekuje težak meč, s Petrovcem uvijek teško izlazimo na kraj, a ove sezone su posebno razigrani, što potvrđuju i njihovi rezultati. Možda smo i mi samo sebi nametnuli veliku obavezu, pa smo na početku meča igrali u grču, a kasnije rasterećenije. Ipak, potvrdili su da nijesu slučajno u vrhu tabele, da imaju dobre pojedince… Da smo pogodili u 35. minutu, kao što nijesmo, možda bi se sve drugačije odigralo. Naredno kolo je posebno bitno za Sutjesku, ali vjerujem da imamo snage odgovoriti valjano i na taj izazov, rekao je nakon meča s Petrovcem Vladan Bubanja.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve