Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

BSCG reagovao: Zbog čega nijesu nastupili? Sigurno nije do naše prijave

IZ BSCG istakli su da su troje naših sportista Kenana Husovića, Stefana Savkovića, Tamaru Radunović i njihovog selektora Boška Draškovića na vrijeme prijavili za turnir i da je u vezi sa tim plaćena kotizacija od 13.817 eura za učešće na turniru, smještaj, ishranu, osiguranje

Ko je kriv, pa su naši takmičari otputovali na predolimpijski turnir u Londonu, a nisu bili ni prijavljeni za njega, javnost u Crnoj Gori nije saznala ni nakon reagovanja Upravnog odbora Bokserskog saveza.

Radunović i Ružić, Foto: Reprezentacija.me

IZ BSCG istakli su da su troje naših sportista Kenana Husovića, Stefana Savkovića, Tamaru Radunović i njihovog selektora Boška Draškovića na vrijeme prijavili za turnir i da je u vezi sa tim plaćena kotizacija od 13.817 eura za učešće na turniru, smještaj, ishranu, osiguranje…

“Napominjemo, da smo uplatu izvršili na račun organizatora, koji je zadužen za sve”, naglasili su iz BSCG.

Nakon toga, stoji u saopštenju, Organizacioni odbor turnira u Londonu dostavio je amabasadi Velike Britanije u Podgorici saglasnost za izdavanje viza za naše boksere.

“Husović je zbog bolesti odustao od turnira, a Savković, Radunovićeva i Drašković na vrijeme su stigli u London. Zbog čega im nije dozvoljen nastup, nama nije jasno. Do naše prijave sigurno nije. Zar bismo mogli da dobijemo vize i fakturu za plaćane učešća boksera na turniru da nisu uredno i po propisima prijavljeni”, istakli su iz Bokserskog saveza i poručili da su zbog svega tražili od Svjetske bokserske federacije, organizatora i Međunarodnog olimpijskog komiteta da ispitaju ovaj slučaj.

Na kraju su dodali i da će naši bokseri u maju imati još jednu šansu za Olimijske igre na turniru u Parizu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve