Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Brojke su neumoljive: Kobs MVP ABA lige

Kobs je statistički, tokom regionalnog takmičenja, bio dominantan. Imao je 18,6 indeksnih poena u prosjeku po utakmici – samo je Kendrik Peri iz Mege imao više (20,8), ali na svega deset odigranih mečeva i u ekipi iz donjeg dijela tabele.

Bez obzira na to što je sezona ABA lige prekinuta bez epiloga, utisak nakon odigranih 21 kola je jasan. Plejmejker Budućnosti Džastin Kobs bio je najbolji pojedinac takmičenja.

Kobs, Foto: KK Budućnost

Za sada nije poznato, da li će regionalno takmičenje odlučiti da li da dodijeli individualna priznanja i nagrade za sezonu za nama. Za nagradu MVP (najbolji igrač regularnog dijela) apsolutno ima osnova da se dodijeli – jer nije odigrano samo jedno kolo u takmičenju.

A Kobs je statistički, tokom regionalnog takmičenja, bio dominantan. Imao je 18,6 indeksnih poena u prosjeku po utakmici – samo je Kendrik Peri iz Mege imao više (20,8), ali na svega deset odigranih mečeva i u ekipi iz donjeg dijela tabele.

Kada su ekipe iz kruga koje konkurišu za vrh u pitanju, plejmejker naše reprezentacije Kobs bio je najbolji. Primjera radi, iza njega su ostali Jaka Blažič iz Cedevita Olimpije (17,9 indeksnih poena po meču) i Uroš Luković iz Mornara (17,7)…

Kobs, koji je potpisao novi dvogodišnji ugovor sa Budućnosti ovog mjeseca, takođe je peti strijelac (15,7 poena po meču) i osmi asistent u ABA ligi (4,9 po utakmici), a deveti na listi kradljivaca lopti (1,2 po utakmici). Takođe, dva puta je, u završnici sezone, bio izabran za najboljeg igrača kola u regionalnom šampionatu, te bio dobitnik nagrade za najboljeg pojedinca mjeseca januara u ABA.

Džastin je imao veliki motiv da se tokom ljeta borba za titulu ABA lige riješi na terenu, vjerovao je u kvalitet Budućnosti u borbi za tron i imaće veliki motiv da šampionske ambicije ostvari u narednoj sezoni…

“Vidimo se od oktobra”, napisao je zato kratko i jednostavno, na društvenim mrežama, kao komentar na zvaničnu objavu ABA lige o otkazivanju sezone.

Uprava Budućnosti je, njegovim ostankom u klubu, te novim ugovorima sa važnim domaćim igračima poput Nikole Ivanovića i Alekse Ilića, obezbijedila osnove jake i konkurentne ekipe za narednu sezonu. Stručni štab već radi na selektiranju novog tima, lista potencijalnih pojačanja se analizira…

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve