Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Brnović: Nebi nam smetalo da završimo meč kao protiv Rudara

Brnović voli ubjedljive pobjede, ali u Nikšiću ne bi imao ništa protiv ni da njegova ekipa slavi epilogom kao protiv Rudara

Trener Budućnosti Branko Brnović uoči gostovanja kraj Bistrice želio je da njegov tim smanji zaostatak za vodećem Sutjeskom makar na pet bodova.

Foto: Cdm.me

“Plavi” su to uspijeli nakon što su u prošlom kolu savladali Rudar (1:0), a Nikšićani odigrali bez golova u Radanovićima i otvorili sebi put do titule.

“Pred nama je derbi koji može mnogo toga da odluči. Imamo par dana da razmišljamo o toj utakmici. Vjerujem da ćemo spremo dočekati meč sa Sutjeskom i uzeti tri boda u Nikšiću”, rekao je Brnović.

Budućnost je u prethodnom kolu savladala Rudar sa 1:0, golom Stojiljkovića u 12. minutu. Nijesu “plavi” bili na nivou prethodnih utakmicama pod Goricom, gdje su protivnike ispraćali sa sedam, pet ili tri lopte u mreži. Bile su to partije koje su podigle standard i očekivanja, ali ne može baš svaki put goleadom da se dođe do trijumfa.

Ovoga puta je pobjeda od jedan razlike imala veću težinu od rezultata poput 7:0, 5:0, 3:0…

“Sve što valja iz duela sa Rudarom su tri boda. Malo nevjerovatno zvuči da je četiri-pet igrača na poluvremenu tražilo izmjenu. Nijesu se osjećali dobro, žalili su se da ne mogu da dišu. Na to je uticalo sparno vrijeme, a možda smo tokom pauze malo i preforsirali sa radom. Najbitnije je, ipak, da smo pobijedili. I mi jednom da slavimo sa 1:0, kao što to radi moj kolega Peco Rakojević sa Sutjeskom. Činjenica je da ima malo stvari sa kojima sam zadovoljan iz meča sa Pljevljacima, ali što bi rekli moji saradnici: Ne treba da budemo tužni kao da smo izgubili, već da se radujemo pobjedi. U pravu su”, ističe šef stručnog štaba “plavih”.

Brnović voli ubjedljive pobjede, ali u Nikšiću ne bi imao ništa protiv ni da njegova ekipa slavi epilogom kao protiv Rudara.

“Ja sam neko ko voli napadački fudbal, da moja ekipa stvara šanse i daje golove. To je Budućnost kakvu želim. Derbi koji nas čeka u srijedu ima veliki značaj. Uradićemo sve da osvojimo bodove, pa neka i tamo bude 1:0 ili 2:1 za nas. Iza nas je petnaestodnevna pauza tokom koje nijesmo igrali takmičarske mečeve, a možda je i to uzealo maha uoči duela sa Rudarom. Do utakmice sa Sutjeskom očekujem da stvari dođu na svoje i da izvučemo najbolje iz sebe”, ističe Brnović.

Budućnost je u prošlom kolu sredinom prvog poluvremena ostala bez jednog od glavnih igrača Miloša Mijića, koji se povrijedio nakon duela sa Sopom. Na nozi iskusnog ofanzivca, koji u timu “plavih” ima ulogu strijelca i asistenta, bio je vidan otok dok je hramajući napuštao teren.

Njegovo odsustvo osjetilo se na učinak protiv Rudara, a biće ogroman hendikep ukoliko ne bude igrao kraj Bistrice.

“Mijić je dobio udarac, a od toga mu je pukla vena u donjem dijelu noge. Nadam se da nije ništa ozbiljno i da će biti u timu. On je mnogo važan za naš tim”, zaključio je Brnović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve