Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Brnović: Izgubile smo, ali je osjećaj kao da smo pobijedile

Nažalost za prolaz na završni turnir naišle su na najjačeg mogućeg rivala, od kojeg su izgubile četiri ovosezonska meča, a u posljednjem pokazale najbolje izdanje. I to u gostima, gdje su rasterećeno igrale, nakon minusa od 11 golova iz prvog meča u Podgorici

Rukometašice Budućnosti završile su sa obavezama u Evropi u četvrtfinalu Lige šampiona zaustavljene su od Đera, pa će do kraja sezone imati obaveze u domaćem i Kup takmičenju.

Nažalost za prolaz na završni turnir naišle su na najjačeg mogućeg rivala, od kojeg su izgubile četiri ovosezonska meča, a u posljednjem pokazale najbolje izdanje. I to u gostima, gdje su rasterećeno igrale, nakon minusa od 11 golova iz prvog meča u Podgorici.

– Izgubile smo, ali, vjerujte, nakon meča, pa i sada, imam osjećaj kao da smo pobijedile, kaže Tatjana Brnović.

Naša reprezentativka vidi u Bojani Popović ključnog igrača za zalet od januara.

– Bojana je unijela novu energiju, oživjela nas i dala impulse ekipi. Od januara je krenulo nabolje. Slabije smo bile samo u pretposljednjem meču u Ligi šampiona.

Korona i povrede pratile su “plave”, šok su pretrpjele u oktobru kada je Brnović na treningu povrijedila rame, a novi u decembru na prvenstvu Evrope poslije povrede Andree Lekić. Uz sve to, mnoge igračice zbog korone bile su van trenažnog procesa i potrebno je bilo vrijeme da uhvate zalet.

– Na početku, do korone i povreda, imali smo odličnu ekipu. Na startu Lige šampiona, a prije na pripremama bile smo suočene sa izolacijom, a onda i sa virusom. Sve to je ostavilo trag. Pomoć smo dobijale od mladih igračica, odlično su se uklopile, a iako nijesu toliko bile na terenu, imale su svoj udio. Uprkos svemu ovome mislim da nikad veći iskorak nije napravljen.

Mučila se Budućnost, strepila je od svega što dani donose. Tanji je bilo teže, jer je nakon operacije uslijedio duži oporavak.

– Poslije opracije drugačije razmišljam u smislu da u svakom momentu moram da sam budna i da kompletno tijelo mora da bude spremno za zadatake u oba pravca. Puno sam ”trošila” rame, zato sada bukvalno sve resurse moram da uključim.

Pivotkinja Budućnosti propustila je i reprezentativne obaveze Evropsko prvenstvo u Danskoj u decembru i kvalifikacije za odlazak na Olimpijske igre. Sada je spremna da se vrati i bori za mjesto.

– Konkurisaću, želim da se pokažem. Sve što ima veze sa reprezentacijom je veliko, važno i posebno. Srećna sam što ću imati šansu da se borim za mjesto i nadam se da ću pomoći ekipi kroz veliki doprinos.

Motivisala je Tanju reprezentacija.

– Motiva mi nikad nije falilo. A reprezentacija je motiv i podstrek za dalje. Možda manje svjesno, a više podsvjesno uticala je da se oporavim. Naravno, nijesam žurila, oporavak je bio studiozan i sve se radilo kako treba.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve