Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Brnović: Imamo obavezu da pobjedimo u finalu Kupa

Plavi mogu da spase sezonu ukoliko 30. maja pod Goricom (20.30h) osvoje pehar Kupa protiv Lovćena. Sve i da bude tako, Brnović neće biti u potpunosti srećan, samo zbog većih ambicija koje je imao

Od šanse da se najozbiljnije uključi u trku za titulu, do rekordnog zaostatka za prvakom kada se lomilo prvenstvo, Budućnost nije bila na nivou igara sa početka proljećne polusezone.

Foto: Fkbuducnost.com

Nakon superiornog starta u drugom dijelu domaćeg karavana, pojavila se realna nada u veleobrt na vrhu tabele. Ali, kada je Sutjeska pokazivala znake krize posustajali su i fudbaleri podgoričke ekipe.

Tako je četa Branka Brnovića u kontra ritmu završila šampionat, sa samo jednom pobjedom u posljednjih sedam utakmica. Trofej je definitivno izgubljen kolo prije kraja, a prije dva dana utisak je pokvario prvi proljećni poraz koji je stigao od novog/starog šampiona Sutjeske.

Nikšićani su pod Goricom slavili sa 2:0 i ovjerili krunu sa velikih devet bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Budućnost.

“Ispostavilo se daje sedam bodova razlike na polusezoni bilo nedostižno za nas. Nije bilo lako cijelo vrijeme juriti lidera, pogotovo kada pobjeđujete, a na tabeli se ništa ne mijenja. U jednom trenutku se pojavila šansa da priđemo Sutjesci, ali nijesmo pokazali najbolju reakciju. Vezali smo tri remija i propustili priliku da uradimo nešto više po pitanju borbe za titulu”, rekao je Brnović, koji nastavlja:

“Derbi sa Sutjeskom u posljednjem kolu nije imao takmičarski značaj, ali ostaje žal što smo izgubili poslije duže vremena. Istina je da nam je falilo nekoliko prvotimaca, ali u tome ne želim da tražim bilo kakav alibi. Momci koji su izašli na teren, morali su malo više da opravdaju moja očekivanja. Stalno pričam da imamo veliki broj igrača, dobre zamjene, ali nijesam zadovoljan onim što smo pokazali na kraju prvenstva. Možemo i moramo bolje”, ističe trener “plavih”.

Budućnost je počela utakmicu bez golmana Mijatovića, te Mirkovića, Stojiljkovića i najboljeg igrača Mijića. Zbog povrede nije igrao ni napadač Vujačić koji je, ispostavilo se, jedan od ključnih fudbalera za učinak podgoričkog sastava.

“Vidjelo se da kada nema Vujačića naša igra ne funkcioniše. Tražio sam takvog napadača i na njemu smo bazirali stil igre. Možda je moj a greška što nij esam tražio da se dovede još jedan takav špic koji bi bio alternativa. Kada nema Vujačića stvaramo manje šansi i nijesmo toliko efikasni, mada smo protiv Sutjeske imali par dobrih prilika koje smo promašili. Pokušaćemo da ga oporavimo za finale Kupa, mada je njegov nastup neizvjestan za četvrtak veće”, poručio je Brnović.

“Plavi mogu da spase sezonu ukoliko 30. maja pod Goricom (20.30h) osvoje pehar Kupa protiv Lovćena. Sve i da bude tako, Brnović neće biti u potpunosti srećan, samo zbog većih ambicija koje je imao:

“Velika je stvar kada se osvoji trofej, kada se sezona završi pobjedom u nekom finalu. Imamo tu mogućnost, ali finale Kupa je utakmica za igrače i navijače. Ja sam došao da osvojimo duplu krunu ili titulu na prvom mjestu. Sljedeće godine prosto moramo da uzmemo šampionski pehar. Ako u tome ne uspijemo, onda svi treba da se pokupimo i odemo, ja prvi. Ali, mislim da smo na pravom putu. Možemo da igramo dobro, publika se vraća na stadion, vratili smo povjerenje navijača i vjerujem da ćemo, uz par pojačanja, sljedeće sezone biti glavni favoriti za titulu”, naglašava šef struke podgoričkog kluba.

Trofej Kupa, ipak, ima težinu, pogotovo nakon prošle, sušne godine…

“Budućnost je klub u kojem su broje samo trofeji. Imamo obavezu da pobijedimo u finalu Kupa. Znam da neće biti lako, Lovćen je kvalitetna ekipa, sigurno vijedi više od baraža za opstanak. Kao i svi naši protivnici, Cetinjani će biti jako motivisani, ovoga putajoš jače jer je trofej ulog. Moramo da uđemo u meč sa pravim pristupom i da pružimo maksimum. Ako bude tako, neće biti problema”, zaključio je Brnović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve