Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Brnović: Gradimo nešto i nećemo odustati

Budućnost nema ni blizu snagu i iskustvo ranijih sezona, a debitanti u najjačem takmičenju i djevojke koje su dobile značajnu ulogu (do ove sezone nijesu imale), još se traže u odbrambenom sistemu po kojem je tim prepoznatljiv

Poslije dva poraza rukometašica Budućnosti u Ligi šampiona od rivala sa kojima direktno odlučuju o osmini finala, situacija je jasnija. Daleko je naredna faza!

Budućnost nema ni blizu snagu i iskustvo ranijih sezona, a debitanti u najjačem takmičenju i djevojke koje su dobile značajnu ulogu (do ove sezone nijesu imale), još se traže u odbrambenom sistemu po kojem je tim prepoznatljiv.

Poneka bljesne (Valerija Maslova je obje utakmice odskočila u napadu), ali još su daleko od standarda LŠ i od onoga na čemu insistira Bojana Popović. Želja nije upitna, ali jesu mogućnosti, apsolutno se vidi, mnogih igračica. U okolnostima gdje je klub napravio zaokret i oslonio se na mladost u cilju napretka teško se nadati velikim rezultatima. Ali sve je moguće, na ovu kartu i mladosti i entuzijazma, prije svega velikog rada, čuda su moguća.

Za sada ili do sada okolnosti sa terena u Koprivnici i Podgorici ne idu u prilog.

– Konkretno sa Borusijom je bilo mnogo bolje nego na premijeri sa Podravkom. Ali nekoliko momenata je presudilo – kao bespotrebnih dva minuta, laki golovi gošći, a i odbrana nije bila na potrebnom nivou koji bi nam omogućio izdanje sa kojim bi bili u potpunosti zadovoljni ili pobijedili. Bilo je svakako bolje, a mi se okrećemo novom duelu u Danskoj – kazala je Tatjana Brnović reprezentativka Crne Gore i kapitenka ”plavih”.

Bojana sa saradnicima posljednji mjesec pred premijeru užurbano je radila sa novim timom i na detaljima na koje treba sačekati da legnu. Upravo kapitenka smatra da je strpljenje najvažnije i kaže da nema odustajanja.

– Mnoge igračice prvi put igraju Ligu šampiona, ako ne prvi put onda imaju značajniju ulogu ili bitniju u odnosu na raniji period. Naša snaga mora da bude tim, a sve ovo je proces koji zahtijeva strpljenje, puno rada i svega.

Teško padaju porazi od timova od kojih su ,,plave“ prošle godine bile bolje (od Borusije dva puta i Podravke u Podgorici). Teško se privići na sliku da je Budućnost autsajder.

– Teško je i zbog te činjenice da je konkretno prošle godine bila druga priča, a ove godine smo autsajderi. Mislim da smo od početka realno sagledali situaciju, znamo na čemu smo i sa čime raspolažemo. Čvrsto smo na zemlji. Uz sve to znamo koliko još moramo da radimo na otklanjanju nedostataka. Jednostavno, znamo i mane, ali i vrline.

Protiv Borusije stigla je podrška sa tribina. Zahvalna je kapitenka navijačima i mlađim članicama kluba.

– Lijepa slika i podrška. To je nešto što i nama daje nadu i to nam je falilo posljednjih godina. Unijeli su nam novu i pozitivnu energiju. Potrudićemo se da opravdamo povjerenje.

Naš tim će u neđelju na megdan Esbjergu koji je na premijeri šokirao favorita Bukurešta, ali i pokazao slabosti u porazu kod Bresta. Upravo od danskog tima kreće serija utakmica protiv renomiranih rivala.

– Ponoviću, u procesu smo stvaranja, svjesni da nijesmo na nivou na kojem želimo. Ali kroz treninge, nažalost i kroz mali broj utakmica, probaćemo da se podignemo. Gradimo nešto i nećemo odustati – poručila je Brnović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve