Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Brnović: Budućnost može do duple krune

Prvu utakmicu u šampionatu Crne Gore, Budućnost igra na svom terenu protiv Rudara iz Pljevalja, a ovaj meč je na programu u ponedeljak sa početkom u 19 časova

Fudbaleri Budućnosti novu sezonu u šampionatu Crne Gore počinju u ponedjeljak, a protivnik će biti ekipa Rudara iz Pljevalja. Izabranici Branka Brnovića su kao cilj postavili borbu i osvajanje duple krune.

Brnović, Foto: Cdm.me

“Ekipa koju vodim ima kvalitet, ima snagu, posjeduje karakater da se bori za osvajanje duple krune u Crnoj Gori. Pokazali su to momci i prošle sezone, pokazali su to i u evropskim duelima protiv Trans Narve i Zarje. Imamo veliku obavezu prema navijačima da im omogućimo radost zbog osvajanja titule, jer nam pružaju bezrezervnu podršku. Bili su sa nama i u Zaporožju, iako je bilo jasno da posle prvog meča šanse za plasman u narednu rundu nijesu velike”, naglasio je Brnović i nastavio:

“Malo mi smetaju komentari da je Budućnost posle isključenja dvojice igrača i gola koji smo primili poslije velike greške, privela meč kraju i čekala kraj utakmice. Fudbaleri koji su ostali na terenu borili su se do posljednjih atoma snage za Budućnost, dali sve od sebe da ne dozvole rivalu koji posjeduje ogroman kvalitet da stigne do ubjedljivije pobjede i zaslužuju sve čestitke za to”.

Budućnost je u dvomeču protiv Zarje u ukupnom rezultatu poražena sa 4:1, ali krajnji rezultat zaista ne ilustruje dešavanja na terenu.

“Prva utakmica je bila kobna za nas jer ih nijesmo poznavali, osim individualno. Nijesmo znali koliko su jaki i u kojem će sistemu zaigrati. Oni su u prvih 15 minuta te utakmice dali dva gola, poslije naših grešaka i već tada je bilo teško. Znao sam da moja ekipa nije loša, kako je tada izgledalo i da zna da igra fudbal. Zato smo i krenuli u revanšu ofanzivno, baš onako kako znamo da igramo. Imali smo dvije šanse u prvih pola sata, pogodili i prečku kada je njihov golman reagovao fantastično. U tom periodu smo i u polju igrali odlično, a oni praktično nijesu postojali na terenu. Zatim je kao i u prvom meču, usledila jedna greška iz koje smo primili gol, a zatim i odluka sudije koja je na ovom nivou takmičenja zaista teško razumljiva, ali idemo dalje”, naglasio je Brnović.

Prvi rival u šampionatu Crne Gore, ekipi Budućnosti biće Rudar iz Pljevalja. Sutjeska je kao aktuelni šampion svoje ambicije pokazala pobjedom u gostima nad OFK Titogradom u Podgorici.

“Budućnost će se boriti i kao što sam rekao može da osvoji oba trofeja u Crnoj Gori. Imamo jaku i ozbiljnu ekipu. Jaku ekipu ima i Sutjeska, tako da nas očekuje mnogo posla na putu ka cilju. Ekipa ima kvalitet, želju i motiv da se bori za duplu krunu,” rekao je Brnović.

Prvu utakmicu u šampionatu Crne Gore, Budućnost igra na svom terenu protiv Rudara iz Pljevalja, a ovaj meč je na programu u ponedeljak sa početkom u 19 časova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve