Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Brguljan zadovoljan ostankom u Mađarskoj: Drago mi je što se vraćam u Vašaš

Kapiten ,,ajkula je već nastupao za mađarski klub (tri sezone), kada je prešao u OSC, koji je prije mjesec zbog finansijskih problema raspustio skoro kompletan tim

Draško Brguljan će od naredne sezone nositi kapicu Vašaša.

Brguljan, Foto: Aleksandra Krupanič

Kapiten ,,ajkula je već nastupao za mađarski klub (tri sezone), kada je prešao u OSC, koji je prije mjesec zbog finansijskih problema raspustio skoro kompletan tim.

“Drago mi je što se vraćam u Vašaš, jer klub osjećam kao da je moj i uvijek sam imao dobar doček od strane navijača i uprave. Mislim da je ovo tek početak stvaranja ponovo velikog Vašaša. Nekoliko godina su bili baš u situaciji da se bore za opstanak, zato mislim da ćemo od ove sezone napraviti korak naprijed. Za sad je došlo, šest, sedam igrača, koji su dobri, ali za titulu trebaće još igrača. Možda u ovoj sezoni nije realno da se borimo za titulu, ali, možda, nekome pokvarimo račune”, rekao je Brguljan.

Ugovor sa mađarskim klubom potpisao je na sezonu.

“Ne znam koliko ću još da igram, pa sam ugovor potpisao na sezonu, ali postoji mogućnost da produžim saradnju na još jednu. U svakom slučaju, bili su korektni u pregovorima. Zao mi je samo što klub nije izborio mjesto da igra LEN kup”.

U paketu iz OSC-a sa Draškom u Vašaš stigli su golman Mitrović i Ranđelović, kao i prvi trener ove ekipe.

“Ekipa je dobra, sa iskusnim i talentovanim igračima, a žele da rade sa mladim vaterpolistima”.

Draško je prošao dug, neophodan period od dvije sedmice karantina u Danilovgradu, a zatim i izolaciju u stanu u Kotoru. Stigao je iz Mađarske sa vijestima koje od stranaca nikoga nijesu obradovale. OSC je zapao u velike finansijske probleme, zbog čega su stranci dobili zeleno svijetlo za izbor nove sredine. Među njima i još jedan crnogorski reprezentativac Aleksa Ukropina.

“Pretpostavljam da nikad niko neće znati šta se, ustvari, desilo sa klubom. Mađari su ostali, jer će ekipa od naredne sezone da igra sa domaćim igračima. Čudna situacija, ali stigao je poziv od Vašaša…”

OSC je ostao dužan da isplati našem reprezentativcu pola ugovora.

“Isplatili su nam pola od ugovora za ovu godinu. Ostali su nam dužni za šest mjeseci. Ne znamo šta će dalje da bude. Poručili su nam kao da ćemo se dogovoriti, jer žele da se i ovo završi kako treba. Sa njima je teško stupiti u kontakt, jer se neki ne javljaju, a neki imaju zdravstvenih problema. Što je i istina”.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve