Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Brguljan: “Veliki uspjeh je pobijediti svjetske prvake, ali idemo dalje”

Sjutrašnja utakmica Crne Gore i Mađarske počinje u 19 časova

Prvobitni cilj je nadmašen, a sada slijedi ono pravo – najbolji vaterpolisti Crne Gore sjutra napadaju Mađarsku za plasman u finale Evropskog šampionata u Budimpešti.

Brguljan, Foto: Aleksandra Krupanič

Italija je arhivirana, prostora za veliko slavlje nije bilo, jer su misli “ajkula” uveliko okrenute ka meču protiv domaće selekcije.

“Nije još medalja osvojena, još nije onako kako mi sanjamo. Jeste veliki uspjeh, jer smo zacrtali četvrtfinale. Veliki uspjeh je jer smo pobijediti svjetske prvake, ali idemo dalje. Moramo da se okrenemo utakmici sa Mađarskom, ta utakmica može mnogo da nam donese”, ističe Draško Brguljan.

Mađarska je u četvrtfinalu imala blagih poteškoća protiv Rusije, ali je na kraju opravdala ulogu favorita i dobila meč bez drame u završnici.

“Ekipa im je praktično ista dugo godina, vratili su samo Košnjanskog. Odlično su popunjena, sa dva opasna ljevaka, sa Vargom i Manhercom na zgodnu stranu, jaki su na centarskim pozicijama… Nama je, međutim, pritisak manji, jer smo napravili rezultat, koji niko nije očekivao. Za njih je, s druge strane, sve osim finala neuspjeh. U svakom slučaju, biće divno igrati ovakav meč, biće puna Dunav arena za ovo se živi i trenira”, zaključio je Brguljan.

Sjutrašnja utakmica Crne Gore i Mađarske počinje u 19 časova.

U drugom polufinalu rivali su Španija i Hrvatska.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve