Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Brguljan: Ne bih mijenjao ekipu za igrače bilo koje druge reprezentacije

''Ova ekipa je mlada, dobra, čast i zadovoljstvo je igrati''

Nakon poraza od Italije u meču za sedmo mjesto u Tokiju, kapiten naše reprezentacije Draško Brguljan rekao je da je bilo zadovoljstvo igrati sa momcima koji su u Japanu nosili kapicu Crne Gore.

“Ajkule” su u Tokiju odigrale nešto slabije, nego što je to bio slučaj na nekoliko posljednjih takmičenja.

“Umorni smo, iscrpljeni, ima i razočaranja, nadali smo se, a možda smo i previše očekivali. Vjerujem da smo mogli bolje da igramo. Ali ovo ovdje je najveći mogući nivo, svi dolaze sa velikom željom i po meni je ovo bila dobra škola da znamo za ubuduće da, ipak, nijesmo baš na tom nivou na kakvom smo mislili da jesmo. Ova ekipa je mlada, dobra, čast i zadovoljstvo je igrati, a ne bih mijenjao ove momke za igrače bilo koje druge reprezentacije. Pa, makar, uvijek osmi bili. Vidjećemo šta će biti dalje, slijedi analiza, a apsolutno su najviše krivi igrači. Kao što su heroji kada se napravi rezultat”, rekao je Brguljan.

Iskusni vaterpolista priznao je da se osjetio izostanak nekoliko reprezentativaca.

“Nemamo onu jačinu sastava koji je bio u Budimpešti na Evropskom prvenstvu.Ali nijesmo bili ni na nivou onih igara, da krenem od sebe. Nijesmo imali četiri, pet raspoloženih pojedinaca koji bi donijeli prevagu, možda protiv Španije, pa ne znam šta bi kasnije bilo. Što se forme tiče – ne znam, to je sad tako ispalo, nekako mi se čini da je ekipa imala turbulentnu formu, a nije bilo lako zbog tempa utakmica. Mislim da nijesmo bili u top formi u SL, iako smo je osvojili, jer sam vjerovao da možemo još bolje na Olimpijskim igrama. Ispostavilo se da nije baš tako”, istakao je Brguljan i dodao:

“Nadam se da se danas ništa nije završilo, nego da je nešto lijepo počelo.”

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve