Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Brguljan: Momci, ovo je i vaša nagrada

Kapiten naše vaterpolo reprezentacije Draško Brguljan najbolji je sportista 2020. u tradicionalnom izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta

Bila je to godina tokom koje je noseći jednog od rivala iz Hrvatske na leđima preko cijelog bazena (nezaboravan gol u meču za 3. mjesto ma Evropskom prvenstvu) ujedno nosio i Crnu Goru do medalje u Budimpešti.

Bila je to godina koju će pamtiti i po danima provedenim u karantinu u Danilovgradu, gdje je boravio zbog velike želje da tokom prvog talasa pandemije Kovida-19 bude u svojoj zemlji. A bila je to i godina na čijem kraju je dobio ono što je možda i ranije zaslužio.

Kapiten naše vaterpolo reprezentacije Draško Brguljan najbolji je sportista 2020. u tradicionalnom izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta.

– Zaista lijepa stvar u godini koja je bila takva kakva je. Nije bilo ni normalnog sporta, a ni života nadam se da ćemo u 2021. sve ovo da zaboravimo i da se vratimo starim životima, istakao je Brguljan za Dnevne novine nakon što je saznao da je dobio najveće individualno priznanje u našoj zemlji.

Tokom ”vrelog” januara Draško je predvodio “ajkule” do bronzane medalje i to u trenutku kada je malo ko vjerovao u njih. Zbog svega toga kapiten ni sada ne zaboravlja saigrače.

– Velika čast i priznanje je za svakog sportistu kada ovakvu nagradu dobije u svojoj zemlji. Zaista velika nagrada za mene, ali prije svega bih rekao da je ovo velika zasluga cijelog tima svi smo jako dobro funkcionisali na Evropskom prvenstvu i zasluženo smo nakon nekoliko godina uzeli medalju”, potencirao je Brguljan.

– I vjerujte nije fraza da je bilo ko od momaka iz reprezentacije uzeo ovu nagradu bilo bi potpuno zasluženo.

Prestižnu nagradu vaterpolista mađarskog Vašaša dobio je tri dana prije 36. rođendana. Pitanje za njega bilo je i da li je možda izgubio nadu da će uopšte i stići priznanje do kraja igračke karijere.

– Vaterpolo je timski sport i nekako mi nikad nisu bile prioritet individualne nagrade, niti sam ih jurio, ali naravno da je ovo na neki način kruna moje karijere i na najbolji način ju je zaokružila. Posebno nakon toliko godina u vaterpolu, nakon što sam od 2006. u reprezentaciji, poslije mnogo godina u inostranstvu, objasnio je Brguljan.

Godina u kojoj je dobio nagradu trebalo je da bude krunisana Olimpijskim igrama u Tokiju. Ipak, zbog dobro poznatih razloga sa novim korona virusom, magične Igre “ajkule” će juriti u godini koja uskoro dolazi.

– Prije svega, svima bih poželio da 2021. bude bolja od prethodne godine, naravno zbog svih zdravstvenih razloga. Nadam se da ćemo se konačno osloboditi virusa i početi normalno da živimo, naglasio je Brguljan.

A sportski snovi su jasni…

– Da, jedini cilj u prvom dijelu godine su nam kvalifikacije za Olimpijske igre, za koje sam lično jako motivisan i u klubu se isključivo pripremam za njih.

Kvalifikacije u Roterdamu na programu su u februaru, a nakon toga svi u Crnoj Gori se nadaju da će ”ajkule” i četvrti put zaredom gledati na Olimpijskim igrama.

“Nadam se da ćemo biti u Tokiju u veoma jakoj konkurenciji. Nadam se da ćemo uspjeti da se pripremimo prije svega, psihološki. Vjerujem u ovu ekipu, vjerujem da puno možemo i da ukoliko budemo i blizu formi sa Evropskog prvehstva da Olimpijske igre neće izostati”, zaključio je najbolji sportista Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve