Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Brajantov helikopter nije imao crnu kutiju

Helikopter S-76B koristi se širom svijeta, a crna kutija nije obavezna. Posjeduje i dva motora i može letjeti ukoliko jedan od njih zataji

Legendarni američki košarkaš Kobi Brajant poginuo je u nedjelju uveče u padu helikoptera u Kaliforniji.

Foto: Twitter

Helikopter se srušio u blizini Los Anđelesa, a pored Brajanta poginulo je još osam osoba. Među stradalima bila je i njegova 13-godišnja kćerka Đana na čiju utakmicu su putovali.

Zvanična istraga oko ove nesreće je počela mada sve ukazuje na to da je glavni uzrok ove tragedija bila gusta magla, ali i greška pilota koji zbog lošeg pregleda nije vidio da je skrenuo ka brdovitom dijelu.

Helikopter se krenuo dizati nakon što su dobili upozorenje iz kontrolnog tornja, ali pri skretanju su izgubili visinu, a nakon toga ubrzo udarili u planinu.

Američki mediji prenose da će istraga biti otežana jer helikopter nije imao crnu kutiju. Helikopter S-76B koristi se širom svijeta, a crna kutija nije obavezna. Posjeduje i dva motora i može letjeti ukoliko jedan od njih zataji.

Policija i istražitelji su osigurali mjesto nesreće jer svaki dio može biti itekako važan. Nešto više detalja o tragediji biće poznato u narednim danima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve