Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Božović peti put do šampionskog trona: Ovo mi je najdraža titula

Iskusni vezista nizao je uspjehe gdje god je igrao na crnogorskoj sceni, a to je nastavio i nakon povratka u matični klub. Prošle sezone stigao je do trona u Kupu, a sada i do titule, s tim što ima šansu da u dresu Budućnosti proslavi duplu krunu. Tokom karijere je osam puta podizao pehar šampionski ili u Kupu

Postalo je pravilo u crnogorskom fudbalu: Dovedi Draška Božovića i osvoji trofej.

Božović, Foto: Pobjeda.me

Iskusni vezista nizao je uspjehe gdje god je igrao na crnogorskoj sceni, a to je nastavio i nakon povratka u matični klub. Prošle sezone stigao je do trona u Kupu, a sada i do titule, s tim što ima šansu da u dresu Budućnosti proslavi duplu krunu. Tokom karijere je osam puta podizao pehar šampionski ili u Kupu.

“Ovo mi je peta titula, ali definitivno najdraža. Igrali smo najbolji fudbal, kao ekipa djelovali nadmoćno i prvo mjesto je prava nagrada za sve što smo pokazali u prvenstvu. Krasila nas je fantastična atmosfera od početka sezone. Klub je na čelu sa predsjednikom Mijačem i gradonačelnikom Vukovićem obezbijedio sve uslove, a mi smo to vratili na pravi način. Ostaje da osvojimo i Kup, da budemo prva generacija Budućnosti koja je stigla do duple krune”, rekao je Božović.

Trideset dvogodišnji Podgoričanin igra svoj najbolji fudbal. Jedan je od lidera na terenu, jedan od najboljih igrača lige, a o tome svjedoči činjenica da na vrhu liste strijelaca dijeli prvo mjesto sa još nekoliko fudbalera (devet golova), kao i da ima najviše asistencija u prvenstvu (15).

“Zadovoljan sam svojim igrama i brojkama, ali govorio sam i ranije nijesam se vratio u Budućnost da jurim ličnu statistiku, već da uradimo velike stvari. Sve funkcioniše kako treba. Na pravom smo putu. Vjerujem da ćemo osvojiti i Kup, da budemo prva generacija koja je stigla do duple krune. Očekujem da i naredne sezone nastavimo sa dominacijom, ali i da pokušamo što duže da se zadržimo u Evropi. Kvalifikacije za Ligu šampiona su veliki izazov za sve nas”, poručio je nekadašnji reprezentativac Crne Gore.

Situacija sa pandemijom korona virusa se ponovo pogoršava. NKT je ponovo zabranilo prisustvo gledalaca na sportskim događajima, a to znači da Budućnost neće moći da proslavi titulu sa navijačima.

“Mnogo nam je žao zbog toga. Navijači nam mnogo znače, uvijek su uz nas i potpuno je drugačije kada su na tribinima ili kada je stadion prazan. Ne možemo sada da podijelimo ove lijepe, šampionske momente sa njima, ali doći će dani kada ćemo zajedno slaviti. U ovom vremenu moramo da poštujemo preporuke nadležnih. Zdravlje je ispred svega”, zaključio je Božović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve