Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Božović lovi prvi trofej u dresu Zagreba: Za početak juriš na SEHA finale

Taj turnir ujedno će na neki način biti i novi početak za jednog od hrabrih “lavova” Miloša Božovića u dresu Zagreba, gdje je stigao početkom godine. Njegov tim u polufinalu očekuje balkanski klasik protiv Vardara

Prave stvari nakon muka sa koronom polako počinju da se dešavaju i u rukometu, a kada je u pitanju region ovaj sport ponovo se rađa u predivnoj areni “Krešimir Ćosić” u Zadru, gdje danas počinje fajnal-for SEHA lige.

Božović, Foto: Dnevne novine

Taj turnir ujedno će na neki način biti i novi početak za jednog od hrabrih “lavova” Miloša Božovića u dresu Zagreba, gdje je stigao početkom godine. Njegov tim u polufinalu očekuje balkanski klasik protiv Vardara.

“Čeka nas motivisana ekipa, koji je bez obzira na velike promjene u timu, još aktuelni šampion Evrope, Seha lige”, istakao je Božović za Dnevne novine. “Naš cilj je da prođemo u finale, u kojem je uvijek sve moguće. Želimo samo da pustimo da iz nas izađe ovaj rad iz proteklog perioda i da pokažemo kolektivno pozitivno ludilo na terenu. Mislim da imamo šanse”.

A ubrzo nakon SEHA lige za Božovića i Zagreb kreću avanture u eliti, već 16. septembra počinj e nova sezona Lige šampiona, u nešto kraćem formatu.

“Što se tiče nas u sistemu nema promjena. Samo su eliminisane C i D grupa, a ostale su A i B u sastavu sličnom kao i prošle godine i sa istim sistemom igranja. Sada je samo veća čast biti među 16 najboljih ekipa Evrope i igrati ovo takmičenje’’ objasnio je bek Crne Gore.

0 ambicijama u Evropi je rekao…

“Želimo da se domognemo sljedeće runde i naravno da napredujemo što više je moguće, jer smo jako mlada ekipa.

Velika snaga Zagreba ove sezone trebalo bi da bude Igor Vori, mladi stručnjak, ali čovjek koji je kao igrač svoje ime upisao među legende rukometa.

“Igor je mlad trener, željan dokazivanja, pun energije još iz igračkih dana. Razumije šta treba ekipi, jer je do skoro i sam bio u patikama i među nama’’ otkrio je Božović. “S druge strane, težak je radnik i to nam nameće. U životu nisam trenirao toliko i tako jako. Mislim da je pronašao zlatnu žicu ekipe i napravio odličan balans među igračima. Nadam se da će u sezoni ići sve onako kako smo zamislili.”

Još po dolasku u glavni grad Hrvatske Miloš je počeo sa sjajnim partijama, a jedan od razloga za to je i što se odmah navikao na novu sredinu.

“Period od skoro sedam mjeseci bio je dovoljan da se naviknem skroz, mada od trenutka kada sam stigao osjećao sam se kao kod kuće zbog jezika, navika… Sve je ovdje dosta slično kao kod nas ljudi se druže, piju kafu, vole život… Kao i mi i sviđa mi se to zaključio je Božović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve