Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Božović: Da odemo zadovoljni na pauzu

“Plavi šampioni“ su lideri prvenstva sa 25 bodova i sa utakmicom manje (drugoplasirani Dečić ima tri boda manje), a pobjeda u nedjelju na “teškom terenu” bi bila kruna jedne rezultatski dobre nedjelje

Subota – trijumf u najvećem crnogorskom derbiju nad Sutjeskom u Nikšiću 1:0, srijeda – pobjeda nad Podgoricom u malom gradskom derbiju identičnim rezultatom, nedjelja – utakmica 13. kola Telekom 1. CFL protiv drugog gradskog rivala – OFK Titograd – od 15.30 časova.

Božović, Foto: Pobjeda.me

Budućnost ima namjeru da zadrži niz neporaženosti od devet utakmica (osam u prvenstvu) u domaćim okvirima (osam pobjeda, jedan remi), te da na reprezentativnu pauzu ode mirna.

“Najbitnije je da napornu nedjelju završimo sa nova tri boda. OFK Titograd je spoj mladosti i iskustva, igra po sistemu toplo – hladno, jednu utakmicu dosta dobro, drugu lošije pa izgubi bodove… Sigurno nas čeka tvrd meč, ali naš cilj ostaju tri boda kako bismo zadovoljni otišli na pauzu“, rekao je kapiten Draško Božović.

“Plavi šampioni“ su lideri prvenstva sa 25 bodova i sa utakmicom manje (drugoplasirani Dečić ima tri boda manje), a pobjeda u nedjelju na “teškom terenu” bi bila kruna jedne rezultatski dobre nedjelje.

“Nijedan teren nije u najboljem stanju, pa ni naš pod Goricom. Međutim, makar je većih dimenzija od terena na kome igra OFK Titograd. Sigurno da to može da bude prednost rivala, ali kako nama – tako i svima, ne osvrćemo se na to. Sve zavisi kako se otvori utakmica, ali vjerovatno se neće umirati u ljepoti, jer su bodovi važni i nama i Titogradu“, jasan je 32-godišnji ofanzivni vezista.

Naš najbolji strijelac sa pet golova je preokrenuo prethodni međusobni duel sa “romantičarima“ (pobjeda 3:1) sa dva pogotka, ali još traži gol iz slobodnog udarca.

“Nisam imao sreće u prošlom kolu da postignem gol“, govori Božović o situaciji protiv Podgorice, kada je na sjajan način pogodio prečku sa 30 metara.

“Ali nije bitno ko će da se upiše u strijelce ili da asistira. Nabitnije je da Budućnost pobjeđuje, to je cilj svih momaka“.

Šef stručnog štaba Mladen Milinković za utakmicu sa OFK Titogradom neće moći da računa na povrijeđene Petra Grbića, Petra Vukčevića, Miomira Đuričkovića, Vasilija Terzića i Nemanju Sekulića, te suspendovanog Vladana Adžića, dok se Igor Ivanović nakon povrede protiv Podgorice osjeća sve bolje i bolje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve