Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Božo Marković o APOEL-u: Ljudski je nadati se

Nakon uspjeha protiv Slovana, Sutjeska i svi njeni navijači imaju samo jednu jedinu i jedinu obavezu – beskrajno uživati u činjenici da te čeka dvomeč sa ekipom, koja je ne tako davno bila redovni učesnik grupne faze Lige šampiona

Nakon eliminacije Slovana, fudbalere Sutjeske očekuje dvomeč sa kiparskim APOEL-om u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Marković, Foto: Printscreen/Arenasport

APOEL je favorit u ovom dvomeču jer je tim sa mnogo većim internacionalnim iskustvom, ali…

“Ovo ljeto svako je nešto posebno, jer smo postali prvi crnogorski klub koji je preskočio prepreku u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Fudbal zaista piše čudesne priče. I u slučaju neuspjeha u dvomeču sa Apoelom, takmičenje nastavljamo u trećem krugu kvalifikacijama za Ligu Evrope, dakle najmanje ćemo odigrati šest evropskih utakmica”, kaže napadač Božo Marković.

Fudbaleri Sutjeske sigurno neće zaspati na lovorikama pohvala što stižu sa svih strana, nakon eliminacije Slovana. Jednostavno to se kod Rakojevića ne može dogoditi, jer inače plavo-bijeli ne bi bili na poziciji na kojoj su.

“U jedno sam ubjeđen, a to je da će to biti kvalitetan dvomeč. Naravno da se mora respektovati Apoel, to je ekipa sa mnogo, mnogo većim internacionalnim iskustvom. Odgovornosti i izazova se ne plašimo. Sportski je i ljudski nadati se, da možemo do još jednog podviga. Nećemo naravno padati u euforiju, pokušaćemo u svakom trenutku biti racionalni. Meč sa Apoelom je svakako značajna utakmica u karijerama svakoga od nas. Moramo biti oprezni, jer igramo sa kvalitetnim rivalom”, ocjenjuje Božo Marković.

Lopta je okrugla i prevrtljiva.

“Treba prije svega biti hrabar, težiti preciznosti, a ne srljati, uzdati se u svoje snage. Nije nemoguće izbaciti Apoel, i ovoga puta biće ključna sinergija navijača, uprave, stručnog štaba i nas igrača”.

Nakon uspjeha protiv Slovana, Sutjeska i svi njeni navijači imaju samo jednu jedinu i jedinu obavezu – beskrajno uživati u činjenici da te čeka dvomeč sa ekipom, koja je ne tako davno bila redovni učesnik grupne faze Lige šampiona.

“Utakmice iskristaliziraju neke stvari, kakvi su kod koga želja i voljni momenat. Kod svih nas su u prethodnom dvomeču bile najveće. Dakle, navažnije da u revanšu odigramo najbolje što možemo. Sigurno da su oni favoriti, za nas je najvažnije je da nema imperativa, nije prolaz u naredno kolo pod moraš”.

Što se tiče kadrovske situacije, za sada je samo pod upitnikom nastup Nemanje Nedića.

“Poenta je u kvalitetu, ne u snovima. Pored kvaliteta treba računati, naravno i na sreću. Na putu do konačnog dosnevanja najljepšeg sna i prolaza u treći krug kvalifikacija najelitnijeg klupskog takmičenja, stoji nam ogromna, visoka prepreka. Apoel je izuzetno jaka ekipa, ali iščekivanje krajnjeg ishoda može bar da bude lijepo i obojeno optimizmom”, kaže napadač Nikšićana.

Prema većinskom mišljenju u redovima crnogorskog šampiona, Apoel ne predstavlja prepreku, koju je nemoguće preskočiti. Ovakve međunarodne utakmice i pravi su pokazatelji koliko ekipa zaista vredi.

“Ono što će sigurno biti drugačije, jeste činjenica da će nas svi gledati drugim očima, nakon što smo preskočili Slovan. I automatski će biti teže. Nema tu velike filozofije, kad se igraju evropske utakmice. U svakom slučaju, svaka prognoza je kao i uvijek u evropskim kupovima nezahvalna. Sve karte su na stolu, sigurno je da će i oni, k

Izvordan/cdm

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve