Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Božić: Zadar je jak, ali želim pobjedu na debiju

Luka Božić je bio najbolji igrač Zadra u minuloj sezoni, bio je u konkurenciji za MVP igrača ABA lige sa 13,9 poena i 7,2 skoka i donio je Dalmatincima opstanak u elitnom društvu

Luka Božić je stavio paraf na ugovor sa ekipom Budućnosti, a zatim ubrzano počeo da upija sve savjete stručnog štaba kako bi spreman dočekao debi u dresu šampiona Crne Gore.

Božić, Foto: KK Budućnost Voli

Podsjećanja radi, Luka Božić je bio najbolji igrač Zadra u minuloj sezoni, bio je u konkurenciji za MVP igrača ABA lige sa 13,9 poena i 7,2 skoka i donio je Dalmatincima opstanak u elitnom društvu.

Sada je stigao kao željeno pojačanje Budućnosti na poziciji krilnog centra, kao momak koji treba da pomogne u kontroli ofanzivnog i defanzivnog skoka, da unaprijedi ofanzivni potencijal ekipe.

“Dočekujemo vrlo ozbiljnu ekipu, ekipu koja igra brzu, modernu košarku. Očekuje nas prvi meč u našoj dvorani i svi jedva čekamo da se predstavimo domaćoj publici na što bolji način. Želimo prije svega da popravimo igru u odbrani, da zaštitimo naš reket i smanjimo broj ofanzivnih skokova protivnika. Pozivamo sve naše navijače da nas podrže u nedjelju od 18 časova i da zajedno otvorimo sezonu u ABA ligi na najbolji mogući način.”, naglasio je trener Budućnosti, Slobodan Subotić.

Na pitanje šta očekuje u duelu sa klubom iz kojeg je stigao u Budućnost, šta očekuje u duelu sa igračima sa kojima je prošle sezone vodio veliku borbu za opstanak u ABA ligi, Luka Božić je rekao:

“Zadar se dosta pojačao ove sezone i mislim da su jedan vrlo ozbiljan klub koji teži ka samom vrhu. Sigurno je da će utakmici biti zanimljiva i dobra. Ujedno, očekuje nas jak ispit kao ekipu, a za mene posebno, jer će mi biti prva utakmica protiv bivšeg kluba. Budućnost kao klub i nove saigrače poznajem dobro, dvije godine sam igrao u ABA ligi tako da znam u kakvu sam sredinu došao i kakve su ambicije. Drago mi je što sam zadužio opremu Budućnosti. Rekao sam da nas očekuje težak posao i jak rival, ali nadam se pobjedi u debiju, verujem kao i svi u timu da ćemo slaviti protiv Zadra”.

Utakmica između Budućnosti i Zadra igra se u nedelju sa početkom u 18 časova. Već u srijedu, Budućnost će u drugom kolu Evrokupa ugostiti italijanski Trento, a pobjeda se postavlja kao imperativ u borbi za plasman u TOP 16 fazu drugog po rangu takmičenja u Evropi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve