Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Božanović: Dečić je ozbiljan klub, želimo opet u Evropu

Domaćin je posao završio u prvom poluvremenu, pogocima Kristijana Vuljaja u 19. i Matije Božanovića u 25. minutu, nakon čega je nastavio da dominira, ali je ''vrtić'' sa ''Trešnjice'' dobro prošao

Rutinska pobjeda Dečića na startu sezone, 2:0 u Tuzima protiv Zete, prvog kandidata za ispadanje iz prvoligaškog ranga.

Domaćin je posao završio u prvom poluvremenu, pogocima Kristijana Vuljaja u 19. i Matije Božanovića u 25. minutu, nakon čega je nastavio da dominira, ali je ”vrtić” sa ”Trešnjice” dobro prošao.

– Zasluženo smo pobijedili. Prvo kolo je uvijek nezgodno, međutim, svjesni smo da Zeta nije ista ekipa od prošle sezone i da su kasno počeli pripreme. To smo i iskoristili. Željeli smo da otvorimo utakmicu na vrijeme kako bi nam bilo lakše u nastavku meča. Bio je potreban pravi pristup za tako nešto, imali smo ga i nije bilo problema – izjavio je Božanović.

Dečić narednog vikenda gostuje Jezeru, koji je na premijeri poražen od Iskre (2:0).

Dobra prilika za Tuzane da prvenstvo počnu sa šest bodova.

– Jezero je prošle sezone pokazalo da može da igra sa svima. Nijednom ih nijesmo savladali, tako da očekujem tvrdu utakmicu. Naravno, ići ćemo na pobjedu i nadam se da ćemo se vratiti sa tri boda – dodao je Božanović.

Dvadeset sedmogodišnji vezista vjeruje da Dečić može da ponovi istorijski uspjeh iz prošle sezone i ponovo se nađe na međunarodnoj sceni.

– Što se tiče ambicija za ovu sezonu, ne mijenjaju se u odnosu na prošlu. Dečić je postao ozbiljan klub, s ozbiljnim igračkim kadrom i svi se nadamo da možemo da ponovimo istorijski uspjeh od prošle sezone – naglasio je Božanović, koji je pogotkom glavom protiv Zete izjednačio golgeterski učinak iz minule takmičarske godine.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve