Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Bošković pred F4 WABA: Želim da odigramo jaku i karakternu košarku

Pored domaćina završnog turnira i šampiona Slovenije, ekipe Celja, te bugarske ekipe Beroe i šampiona Srbije Crvene zvezde, šesti put uzastopno ,,veliku četvorku” čini i Budućnost

Nakon pet i po mjeseci velike borbe i nikad veće neizvjesnosti oko plasmana na fajnal-for WABA lige, došao je trenutak za odlučujućih 80 minuta, odnosno 80 minuta u kojima za četiri kluba staje cijela sezona.

Foto: Cdm.me

Pored domaćina završnog turnira i šampiona Slovenije, ekipe Celja, te bugarske ekipe Beroe i šampiona Srbije Crvene zvezde, šesti put uzastopno ,,veliku četvorku” čini i Budućnost.

Podgoričke košarkašice pobjedom upravo nad Celjem u Podgorici osigurale su treće mjesto, pa će u polufinalu (koje se igra u subotu od 15 časova) protiv Crvene zvezde juriti novo finale kako bi imale priliku da stignu do treće krune u regionalnom takmičenju.

“Na finalni turnir regionalne WABA lige putujemo sa najvećim ambicijama. Želimo da odigramo dobro i pružimo maksimum”, kazao je Goran Bošković, trener ,,vučica”.

Budućnost je plasman na finalni turnir izborila kao trećeplasirana sa deset pobjeda i četiri poraza, sa trijumfom manje od bugarske ekipe Beroe i Crvene zvezde i jednim više od četvrtoplasiranog Celja.

Bošković je naglasio da je, imajući u vidu broj povreda i dužinju odsustva nekih košarkašica sa terena, ova sezona bila najturbulentnija od kada je u klubu.

“Želim da odigramo karakternu i jaku košarku. Očekujemo da budemo dobri, da damo sve od sebe”, kazao je Bošković na konferenciji za novinare.

Goran Bošković koji je u debitantskoj sezoni na klupi ,,plavih” prije pet godina upravo u Celju igrao finalni turnir, kada je Budućnost osvojila treće mjesto, zadovoljan je kako su košarkašice trenirale, igrale i ponašale se tokom sezone.

“Zaista zaslužuju čestitke za sve što su odradile. Finalni turnir ne može popraviti, ali ni pokvariti utisak jer sam zadovoljan u najvećoj mjeri napretkom, individualno i timski”, rekao je Bošković.

Finalni turnir je specifično takmičenje i da nema izrazitog favorita, ali Bošković najveću šansu daje domaćinu, ekipi Celja.

“Celje favorit, jer je kao domaćin sve ekipe, osim nas, dobio ubjedljivo. Igrali su Evrokup i imaju iskustvo igranja u kvalitetnom takmičenju. Poslije njih tu je Beroe, a onda mi i Crvena zvezda. Finalni turnir je nezgodno takmičenje, igra se jedna utakmica i odlučuje jedna lopta, tako da nema izrazitih favorita. Takmičenje je nepredvidljivo, Celje jeste favorit, ali ne u prevelikom procentu, ali svakako jesu favoriti”, objasnio je Bošković.

Poslije dužeg vremena Bošković nije imao problema sa kadrovskim nedaćama, pa će osim Violete Lazarević sve biti spremne za utakmice sezone.

“Zdravstveni bilten se popravio u posljednjih desetak dana, izuzev Violete Lazarević koja neće igrati u Celju. Uspjeli smo da se oporavimo. U ovom momentu smo u najboljem zdravstvenom stanju u posljednjih nekoliko mejseci”, naglasio je Bošković.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve