Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Boško Radović novi selektor košarkaša Crne Gore

Čelnici naše kuće košarke dugo su razmatrali sve opcije, a odlučili su se za čovjeka koji je godinama pomoćni trener u seniorskoj selekciji, kao i koordinator mlađih selekcija, te selektor gotovo svih od njih

Košarkaški savez Crne Gore izabrao je novog selektora, kako pišu Dnevne novine, riječ je o Bošku Radoviću, a zvanična potvrda se očekuje u petak veče kada je zakazana sjednica Upravnog odbora, tradicionalno prije godišnje svečanosti na kojoj će biti izabrani najbolji.

Foto: FIBA

Čelnici naše kuće košarke dugo su razmatrali sve opcije, a odlučili su se za čovjeka koji je godinama pomoćni trener u seniorskoj selekciji, kao i koordinator mlađih selekcija, te selektor gotovo svih od njih.

Bio je u stručnom štabu Bogdana Tanjevića, kao i Zvezdana Mitrovića kojem je ugovor istekao u septembru nakon Svjetskog prvenstva. Takođe, Radović je sa Dušanom Dubljevićem odrađivao treninge sa potencijalnim kandidatima za mlađe reprezentacije. Uz to, u seniorima je sa Dubljevićem odrađivao treninge tokom kvalifikacionih “prozora”, dok Mitrović ne preuzme dirigentsku palicu.

Radović će biti šesti selektor Crne Gore. Prije njega na crvenoj klupi su sjedili Duško Vujošević (od 2007. do 2010. godine), Dejan Radonjić (od 2010. do 2012.), Luka Pavićević (od 2012. do 2014.), Bogdan Tanjević (od 2015. do 2017.) i pomenuti Mitrović (od 2017. do 2019.).

Najbolji skor ima Vujošević koji je upisao 19 pobjeda u isto toliko mečeva, Radonjić je imao 7-6, Pavićević 15-6, Tanjević 155, a Mitrović 12-9.

Izazovi za novog selektora počinju već u februaru naredne godine kada kreću kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2021. godine. “Crveni” će tražiti plasman na četvrti Eurobasket u konkurenciji Francuske, Njemačke i Velike Britanije u grupi G. U prvom prozoru” Crna Gora će dočekati Veliku Britaniju 21. februara, dok je tri dana kasnije zakazano gostovanje Francuzima

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve