Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Borusija grmi na sudije: Šta očekivati od nekog ko je namještao mečeve

Bavarci su u Dortmundu pobijedili 3:2 i stekli četiri boda prednosti na prvom mjestu, a nakon derbija se pričalo o suđenju

Borusija i Bajern su garancija za spektakularan fudbal, goleade – nisu razočarali ni juče.

Bavarci su u Dortmundu pobijedili 3:2 i stekli četiri boda prednosti na prvom mjestu, a nakon derbija se pričalo o suđenju.

Nezadovoljni su bili ”milioneri”, posebno zbog penala za 3:2 kada je rukom igrao Humels, ali misle i da su oni oštećeni za jedanaesterac.

– Za mene to nije bio penal. Nije gledao loptu, probijao se kroz igrače i pogodila ga je u ruku, rekao je Džad Belingem o jedanaestercu za Bajern i dodao:

– Možete da preispitati i brojne druge odluke sudije kroz ovu utakmicu, ali šta očekivati kad najveći derbi u Njemačkoj date arbitru koji je prije namještao utakmice?, zapitao se Englez.

Sudio je, naime, Feliks Cvajer, koji je učestvovao u skandalu 2005. godine.

Tada je na jednom meču bio pomoćnik Robertu Hojceru, sudiji koji je primao mito i svojim odlukama uticao na ishode brojnih utakmica Druge lige Njemačke i nižih liga.

Istovremeno se na te mečeve i kladio, a Cvajer je na jednoj utakmici uzeo mito od 300 eura kako bi pomogao tadašnjem trećeligašu Vupertaleru…

– Suđenje je bilo skandalozno. Nama nije sviran čist penal. Pitao sam sudiju zašto nije otišao da pogleda tu situaciju, arogantno mi je odgovorio da nema potrebe, istakao je Erling Haland.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve