Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Borba za finale, studenti čekaju Mornar

Večeras u 18:30 u ''Kući košarke'' počinje plej-of Prve A lige Crne Gore

Prvom utakmicom između SC Derbija i Mornara Barsko zlato, večeras u 18:30 u “Kući košarke” počinje plej-of Prve A lige Crne Gore, koji će biti malo neuobičajen jer se dva polufinala neće igrati u isto vrijeme.

Naime, dueli između Budućnosti Volija i Podgorice igraće se naknadno, nakon što Budućnost završi obaveze u plej-ofu ABA lige.

Prednost domaćeg terena u eventualnoj majstorici u polufinalnoj seriji između SC Derbija i Mornara imaju „studenti“, zahvaljujući, a na osnovu propozicija takmičenja, boljem plasmanu u ABA ligi. Naime, SC Derbi je takmičenje u regionalnoj ligi završio na sedmom mjestu, dok je Mornar bio deveti, zbog čega je morao da igra baraž za plej-of, koji je uspješno okončao sa dvije ubjedljive pobjede protiv Jedinstva iz Bijelog Polja…

“Čeka nas teška utakmica protiv tima koji ima iskustvo i kvalitet. Ne smijemo da im dozvolimo da se razigraju, onda ih je teško zaustaviti. Poslije duže pauze, ako želimo da budemo uspješni, moramo da počnemo utakmicu potpuno fokusirani na zadatke i da smanjimo broj grešaka iz prošlih utakmica”, rekao je Andrej Žakelj, trener SC Derbija.

SC Derbi i Mornar su ove sezone odigrali dva meča u ABA ligi, i rezultat u pobjedama je izjednačen. Interesantno, oba tima su slavila u gostima, Mornar je u Podgorici pobijedio 95:76, dok se SC Derbi revanširao u „Topolici“ sa 88:82.

Mornar je već igrao i izgubio finale Kupa Crne Gore (od Budućnosti), a posljednjih godina je navikao da igra finala domaćeg prvenstva. Međutim, čini se da ih ove sezone čeka najveće iskušenje u polufinalu protiv odličnog SC Derbija, i zbog toga što su Barani u finišu sezone ostali bez Nemanje Gordića (povreda) i Vila Mozlija (otišao u Uniks iz Kazanja)…

“Na kraju abaligaškog dijela nijesmo uspjeli da ostvarimo bolji plasman od SC Derbija i sada smo prvi put u prilici da nemamo prednost domaćeg terena u polufinalnoj seriji. Upravom tim porazom u Baru od ekipe SC Derbija smo izgubili tu prednost, mislim da smo izvukli pouke, i da smo maksimalno spremni da već u prvoj utakmici pobjedom anuliramo njihovu prednost. A očekuje nas jako težak posao jer je SC Derbi pokazao tokom cijele godine da igra dobro”, ističe bek šuter Barana Nemanja Vranješ.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve