Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Bolna ispovjest Radmile Brkić: Voljela bih da me pozove Harisov ubica

A kako živjeti bez sina jedinca? Kako nastaviti život? Majka osim suza nema tačan odgovor. Već 20 godina, muče je dva pitanja: Ko je ubio Harisa? I zašto

U potresnoj ispovijesti u drugoj epizodi serijala „Majke šampioni” na televiziji Arena sport, Radmila Brkić, majka pokojnog košarkaša Harisa, govorila je o tragičnoj sudbini svog jedinca.

Brkić, Foto: Sport.blic.rs

Vijest, koja joj je život obojila u crno, čula je na TV-u.

“Moj suprug je prebacio kanal. On se oduzeo. Ja znam da sam klonula, da sam samo sjela na parket. To je bio… To je bio… Ne mogu da opišem to. Ne mogu da vjerujem. Ne mogu da povežem ni sam čim. Ni sa kakvim… Ne znam. Ne mogu da ga povežem sa tim da bi on mogao da bude povrijeđen, a ne ubijen”, rekla je Radmila Brkić u bolnoj ispovesti.

A kako živjeti bez sina jedinca? Kako nastaviti život? Majka osim suza nema tačan odgovor. Već 20 godina, muče je dva pitanja: Ko je ubio Harisa? I zašto?

“Kada se sve to desilo diglo se sve da se otkrije ko je ubica. Prvih pola godine smo bili u kontaktu sa policijom, niko ništa… Dolazili su ovdje, postavljali su pitanja: „Da li je ovo? Da li je ono? Da li mi znamo nešto?“ Ne znamo. Evo sada što pričam vama to smo i njima pričali. Jedino što su nama rekli je da nemaju motiva. To je bilo sve što smo mi saznali od njih. To je trajalo ni nepunih godinu dana i od tada ništa. Niko više se ni obratio nije, a da vam kažem, ja da idem da pitam šta rade i dokle su stigli, malo mi je to i neumjesno jer treba svako svoj posao da radi. Bilo bi normalno da idem tamo da tražim, ali ja nisam sposobna za to”, suze su opet potekle.

A onda jedno veliko priznanje.

“Ja sam sto puta kazala da bih ja voljela da me nazove taj, neka me sretne da mi kaže samo zašto. Meni njegova kazna više uopšte nije bitna. Ja nemam njega. Da li će on robijati, da li će on biti osuđen, meni to više ništa ne znači. Samo da mi kaže zašto je to uradio. Koja je to greška njegova bila, šta je on to toliko skrivio da on puca u njega? Samo zašto je to uradio. Ništa drugo. Ja nikome neću da kažem, ni policiji. Ma da me je nazvao”, kazala je Radmila.

Bolnu ispovijest je zaključila je riječima koje pogađaju u srce.

“Samo pomislim koliko bi on godina imao sada. Bio bi čovjek. Da li bi bio trener ili ne, o tome ne razmišljam, već samo o tome koliko bi on imao godina. Pa i drugi imaju porodice i unučiće. Ali izbjegavam da o tome puno i mislim”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve