Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Boljević: Imamo veliki ljudski i sportski pritisak

Utakmice su bez rezultatskog značaja s obzirom na to da je Crne Gora izgubila šanse za plasman na Evropsko prvenstvo, ali igrači naglašavaju da sa mnogo motiva čekaju duele koji slijede

Najbolji crnogorski fudbaleri nastavili su pripreme za mečeve u kvalifikacijama za EURO 2020, protiv Bugarske 11. oktobra i selekcije FS Kosova tri dana kasnije u gostima.

Reprezentacija, Foto: Fscg.me

Utakmice su bez rezultatskog značaja s obzirom na to da je Crne Gora izgubila šanse za plasman na Evropsko prvenstvo, ali igrači naglašavaju da sa mnogo motiva čekaju duele koji slijede. Ciljevi su pobjede koje su bitne zbog bodova na FIFA rang listi, zbog ugleda reprezentacije, zbog navijača…

“Moramo da ostanemo fokusirani, moramo da odigramo maksimalno borbeno od prvog do posljednjeg minuta, kako bismo stigli do cilja, a to su pozitivni rezultati u duelima koji nas očekuju. Samo pravim odnosom prema dresu sa državnim grbom, dobrim partijama, možemo da se nadamo podršci sa tribina, uspjesima u narednom periodu”, naglasio je Aleksandar Boljević, fudbaler Standarda iz Liježa, i nastavio:

“Pokušaćemo da dobijemo obje utakmice. To nam je cilj, jer ponovo nijesmo uspjeli da se kvalifikujemo na veliko takmičenje. Nastojaćemo kroz naredna dva meča da vratimo samopouzdanje i da se spremamo za naredne izazove. Ako smo pravi, sigurno ćemo naći fudbalski motiv i to ljudsko što je u nama. Moramo da pokažemo da vrijedimo i da imamo kvalitet. Pritisak bi sada trebalo da bude najmanji, ali onaj fudbalski, ljudski, postoji i on je najveći do sada. Ne bi valjalo da završimo kvalifikacije bez pobjede”.

Utakmica između Crne Gore i Bugarske igra se 11. oktobra sa početkom u 20 časova i 45 minuta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve