Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Boljević: Bilo bi lijepo da postignem prvi gol

Sve zapaženiju ulogu Boljević ima u crnogorskoj reprezentaciji. Dvadesettrogodišnji ofanzivac igra na poziciji krila, ali u prijateljskom meču sa Mađarskom, tokom posljednjih pola sata, predstavio se i u drugoj ulozi pokrivajući kompletnu desnu stranu terena

Krilni napadač Aleksandar Boljević igra sve bolje u novom klubu, Standardu iz Liježa, daje golove, asistira…

Boljević, Foto: Fscg.me

Sve zapaženiju ulogu ima i u crnogorskoj reprezentaciji. Dvadesettrogodišnji ofanzivac igra na poziciji krila, ali u prijateljskom meču sa Mađarskom, tokom posljednjih pola sata, predstavio se i u drugoj ulozi pokrivajući kompletnu desnu stranu terena.

Više volim da igram pravo krilo i da imam više prostora u ofanzivi. U Beverenu sam posljednju godinu i po igrao ,,ful beka” u formaciji 3-5-2 i nije mi strana ta uloga. Nijesam nikada igrao pravog beka u formaciji sa četvoricom pozadi, pa ne poznajem najbolje linije kretanja koje su karakteristične za tu poziciju… Ipak, ukoliko bude potrebe mogu pomoći i na toj poziciji kada sam u reprezentaciji kazao je Boljević za magazin FSCG.

Selektor Hadžibegić je na konferenciji izjavio da Boljevića vidi na prirodnoj poziciji da je bliži protivničkom golu.

Do sada se nije upisao u listu strijelaca u reprezentativnom dresu. Možda se to promijeni protiv Bugarske ili Kosova.

Na utakmici sa Češkom dva puta sam bio blizu postizanja gola i nekako je najgore kada si veoma blizu, a, ipak, tako daleko od postizanja gola. Kada sam postigao posljednje golove u dresu Standarda razmišljao sam kako bi bilo lijepo da sam to isto uradio u dresu reprezentacije, da postignem prvi gol jer ću taj pogodak sigurno pamtiti do kraja života. Koliko god da je želja za postizanjem prvijenca u dresu reprezentacije velika sigurno je da neću juriti za njim. Bitno je da pobijedimo u naredne dvije utakmice, a prvijenac će sigurno doći ističe Boljević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve