Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Boks: GGG teškom mukom odbranio pojas od Ukrajinca

Sudije u njujorškom Medison Skver Gardenu bodovale su duel 114:113, 115:112 i 115:112, iako je utisak nekih komentatora bio i da je Derevjačenko bio veoma blizu pobjede

Aktuelni šampion svijeta u srednjoj kategoriji u IBF verziji Genadij Golovkin odbranio je šampionski pojas pobjedom nad Ukrajincem Serhijem „Tehničarem“ Derevjačenkom jednoglasnom odlukom sudija. Odluci je prethodio neizvjestan meč u kojem su i Ukrajinac i Kazak imali svojih šansi.

Golovkin i Derevjačenko, Foto: Skysports.com

Sudije u njujorškom Medison Skver Gardenu bodovale su duel 114:113, 115:112 i 115:112, iako je utisak nekih komentatora bio i da je Derevjačenko bio veoma blizu pobjede.

Bio je to drugi neuspeh 33-godišnjeg Derevjačenka u borbama za titulu, pošto je u oktobru 2018. godine bio neuspješan protiv Danijela Džejkobsa, ali je dokazao da za njega svakako još ima mjesta u samom vrhu srednje kategorije. Sada ima skor od 13 pobeda (10 KO) i 2 poraza.

Sa druge strane, Golovkin nije delovao stopostotno spremno, ali je uspio da dođe do vrijedne pobjede.

„Rekao sam svima da je Derevjančenko opasan borac. Mislim da je danas bio loš dan za mene, a odličan za Serhija i njegov tim“, izjavio je Golovkin.

„Posekotina koju sam dobio u drugoj rundi je promijenila meč. Ponekad nisam vidio, a on mi je stalno ciljao u oko. Ipak, nema izgovora. Dao sam sve od sebe“, rekao je Derevjačenko.

Pitanje je kako će se dalje razvijati karijera popularnog „GGG“ – mnogi očekuju da će se ponovo sastati sa Saulom „Kanelom“ Alvaresom, pošto su prva dva međusovna duela završena remijem i pobjedom Meksikanca, a obe sudijske odluke su žestoko osporavane. Alvares drži šampionski status u preostalim velikim organizacijama.

„Grom iz Kazahstana“ sada ima skor od 40 pobjeda, jednog remija i jednog poraza. Zanimljivo je da u više stotina amaterskih i profesionalnih borbi Golovkin nikada nije bio u nokdaunu, a prema nekim navodima nikada nije bio na podu ni tokom sparinga na treninzima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve