Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Boks: Džervontej Dejvis brutalno nokautirao Nunjesa za odbranu pojasa u WBA verziji

Dejvis, koji boksuje u kontra-stavu bio je strpljiv na startu protiv Nunjesa (21-3, 19 KO), ali kada je uspostavio kontrolu nad distancom, krenuo je u drugoj rundi u nezadrživ napad. Dejvis je pogodio levim krošeom, Dominikanac se ubrzo našao na konopcima, a sudija je bio prinuđen da prekine meč

Američki bokser Džervontej Dejvis sačuvao je šampionski pojas u super perolakoj kategoriji u WBA verziji pošto je u svom rodnom Baltimoru brutalnim tehničkim nokautom u drugoj rundi savladao Dominikanca Rikarda Nunjesa.

Foto: Ringtv.com

Dejvis, koji boksuje u kontra-stavu bio je strpljiv na startu protiv Nunjesa (21-3, 19 KO), ali kada je uspostavio kontrolu nad distancom, krenuo je u drugoj rundi u nezadrživ napad. Dejvis je pogodio levim krošeom, Dominikanac se ubrzo našao na konopcima, a sudija je bio prinuđen da prekine meč.

„Danas se borio i Tevin Farmer, htio bih da se borim sa njim u sljedećem meču. Mlad, sam, želim još da učim i napredujem. Bilo mi je drago da se borim pred svojom porodicom i prijateljima“, rekao je Džervontej Dejvis, inače klijent Mejveder promocije, kojom rukovodi legendarni Flojd “Mani” Mejveder.

Dejvis, koji ima 24 godine i smatra se jednom od najvećih nadolazećih zvijezda u svijetu boksa, trenutno ima skor od 22 pobjede na 22 meča, od čega samo jednom nije slavio nokautom.

Bio je to prvi put da je lokalni bokser imao meč za titulu u Baltimoru još od 1940. godine, kada je Hari Džefra pobijedio Spajdera Armstronga. Temperamentnih 12.000 navijača u Baltimoru pokazali su da će se u budućnosti mečevi velike važnosti možda češće mogu održavati u ovom gradu u državi Merilend.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve