Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Bojana Popović: Ovo iskustvo značiće nam mnogo za prvenstvo Evrope u Crnoj Gori

Jedna pobjeda i pet poraza učinak su koji nije iznenadio stručni štab

Iako ”lavice” nisu ostvarile visok plasman na Svjetskom prvenstvu, selektorka Bojana Popović ističe da je ovaj turnir poslužio kao priprema za šampionat Evrope, koji će se sljedeće godine igrati u našoj zemlji.

Jedna pobjeda i pet poraza učinak su koji nije iznenadio stručni štab.

Svjesni smo bili šta nas čeka na ovom turniru. Otišli smo oslabljeni, bez lijevih bekova, sa dosta povreda i izmjena u timu zbog smjene generacije. Na turnir smo otišli da bi gradili tim, ali i da probamo da iznenadimo neke protivnike.Bitno je za sve igračice što su nastupile na ovom prvenstvu. Neke su igrale prvi put na šampionatu, a za sve je ovo novo veliko iskustvo, koje će da im mnogo znači za Evropsko prvenstvo, koje će se igrati u Crnoj Gori za godinu, rekla je Bojana Popović.

Do šampionata Evrope ima dovoljno vremena. Pred našim rukometašicama je godina, uz nadu da će povrede izbjeći ”lavice”.

– Ima dosta vremena dotad. Međutim, jako je važno da sve igračice budu zdrave jer je Crna Gora mala. Ne možemo da mijenjamo igračice kao što je to sad Francuska uradila, kada je dvije rukometašice poslala kući, a dovela dvije nove, koje će svježe da igraju u nastavku prvenstva. Nemamo taj kredit i moramo da se bavimo svakom igračicom, gdje god igrala u inostranstvu, važno je da bude u formi i zdrava, kada dođe prvenstvo u Crnoj Gori. Dosta je vremena do tog šampionata. Neophodno je da se radi puno, a nadamo se svakako najboljem, istakla je Bojana Popović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve