Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Bogavac: Godina koju pamtimo po lijepim stvarima

Prestižna nagrada pripala je Radisavu Dragićeviću, strategu Arsenala, petoplasiranom timu Meridianbet 1. CFL, od kojeg Bjelopoljci imaju tri boda manje

Za sve što radi sa Jedinstvom – nagrada je stigla od kolega iz struke. Vuko Bogavac podijelio je drugo mjesto sa Aleksandrom Nedovićem u izboru Fudbalskog saveza Crne Gore za najuspješnijeg trenera u 2022.

Prestižna nagrada pripala je Radisavu Dragićeviću, strategu Arsenala, petoplasiranom timu Meridianbet 1. CFL, od kojeg Bjelopoljci imaju tri boda manje.

Na kraju godine mnogo je razloga za zadovoljstvo u taboru povratnika u elitni rang koji je prije nekoliko dana obilježio rijedak jubilej – vijek postojanja.

– Godina je bila jako uspješna, kako za mene, tako i Jedinstvo. Ljetos smo ušli u ligu, a jesen završili na iznenađujuće visokoj šestoj poziciji, sa 23 boda. Nijesmo se nadali takvom učinku, ali uvijek je bolje kada se premaše očekivanja. Znali smo da nas čeka grčevita borba za opstanak, a tako će biti i u nastavku prvenstva, bez obzira na naizgled lagodnu poziciji na tabeli. Čvrsto smo na zemlji, svjesni da nas čeka još mnogo posla. Uradićemo sve da Jedinstvo ostane prvoligaš u sezoni u kojoj smo proslavili 100 godina od osnivanja kluba – rekao je Bogavac, koji nastavlja:

– Drago mi je što sam bio među tri najuspješnija trenera u Crnoj Gori. Nagrada ima poseban značaj kada dođe od kolega. To je jasan znak da poštuju moj rad. Prija što iz razgovora sa njima stižu pohvale i što je Jedinstvo prepoznato kao čvrsta ekipa. Sve je to podstrek za dalje – ističe iskusni stručnjak.

Jedinstvo je na odmoru još desetak dana…

– Zimske pripreme počinjemo između 9. i 12. januara. Tražimo pojačanja, ali nije lako dovesti igrača u ovom prelaznom roku. Pratimo tržište. Za sada nema promjena u igračkom kadru. Niko novi nije došao, a ispisnicu je dobio samo Kovačević. Proljeće će biti teže od prethodne polusezone. Nadam se da ćemo uspjeti da dovedemo fudbalere koji će podići kvalitet tima. Uvodnih pet kola nastavka šampionata biće jako bitno. Sastajemo se sa direktnim konkurentima i učinak iz tih utakmica odrediće nam put do kraja sezone. Očekujem da ekipa bude spremna, a u tom dijelu će nam pomoći boravak na Crnogorskom primorju od 27. januara od 9. februara. Pitanje je samo da li ćemo boraviti u Ulcinju ili Budvi. Vremena ima, na nama je da radimo najbolje što znamo – zaključio je Bogavac.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve