Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Blažo Igumanović stigao u Liriju

Univerzalac po lijevoj strani neće biti jedini Crnogorac u Liriji, budući da ga je dočekao nekadašnji saigrač Jasmin Muhović

Blažo Igumanović ima novi klub. Iskusni lijevi bek do kraja sezone nosiće dres kosovskog drugoligaša Lirije iz Prizrena.

Igumanović, Foto: Reprezentacija.me

Nekadašnji reprezentativac je prethodnih dana trenirao sa Titogradom, a nakon što je odigrao dobru utakmicu protiv Drezge pojavila se mogućnost da ostane među “romantičarima”. Za trideset četvorogodišnjeg defanzivca zainteresovan je bio i Grbalj.

Ipak, čelnici ambicioznog kluba sa Kosova bili su najbrži i najkonkretniji.

“Zadovoljan sam uslovima i dočekom u Liriji. Vjerujem da je pred nama uspješno proljeće. Spreman sam da pružim maksimum i pomognem timu da ostvari cilj. Očekujem pomoć navijača na putu ka plasmanu u elitni rang. Ovaj predivni grad to zaslužuje”, rekao je Igumanović koji je predstavljen na zvaničnoj Fejsbuk stranici kluba.

Univerzalac po lijevoj strani neće biti jedini Crnogorac u Liriji, budući da ga je dočekao nekadašnji saigrač Jasmin Muhović.

“On mi je mnogo pomogao. Ispričao mi mnogo pozitivnih stvari o klubu, ljudima iz kluba, gradu, svemu ostalom. Drago mi je da sam došao ovdje. Hvala predsjedniku Titograda Vladanu Vujoviću i treneru Zoranu Govedarici što su mi izašli u susret da treniram sa njima poslije teškog perioda koji je iza mene”, dodao je fudbaler koji je bio mladi reprezentativac, a dva puta je nosio dres crnogorske A selekcije.

Igumanović je igrao za Zetu, Rudar, Titograd, Sutjesku, Budućnost i Lovćen, dok je inostranu karijeru gradio u Astani iz Kazahstana, poljskoj Zaviši i Montani iz Bugarske.

Sa Lirijom ima realne šanse da se domogne najvišeg fudbalskog ranga na Kosovu, jer je ekipa završila jesen na trećem mjestu, sa dva boda manje od vodeće Bese koja je angažovala štopera Blaža Rajovića iz Petrovca.

Igumanović je na kraju prošle sezone pokidao ligamente koljena, ali se u potpunosti oporavio i vratio fudbalu.

“Vjerujemo u njegovo iskustvo i kvalitet. Iza sebe ima respektabilnu karijeru i iskreno se nadamo da će nam mnogo pomoći”, poručili su iz Lirije.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Peconi
30.01.2020-10:08 10:08

Druga liga Kosova? Jako nisko za fudbalera.