Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Bivši selektor lavova: Čvrstom odbranom doći u šansu za lake golove protiv Francuza

Malo je vremena da se ekipa osvježi, ali kako nama tako i drugima. Francuska će tražiti najbolju Crnu Goru

Ranko Bana Popović 2008. godine predvodio je naš tim do druge runde šampionata Evrope. Prati izdanja nacionalnog tima u Mađarskoj, a vidio je dobre stvari.

– Reprezentacija je napravila ogroman uspjeh. Prije 14 godina bili smo u drugom krugu, a na ovom EP momci su napravili korak više.

Vidio je u porazu od ”lala” pritisak.

– Prvi put bili smo favoriti i bez obzira na sve, pritisak se odrazio na igru. Mogli smo da napravimo dobar rezultat kod četiri gola, da smo uspjeli da se odbranimo, postignemo gol, dva… Po prvi put se desilo da smo odigrali lošije drugo poluvrijeme. Naravno, momcima ne treba ništa zamjeriti. Nije baš zaslužen poraz, ali desilo se.

Malo je vremena da se ekipa osvježi, ali kako nama tako i drugima. Francuska će tražiti najbolju Crnu Goru.

– Francuzi moraju da dobiju, a mi smo bez pritiska. U strašnim su problemima u kojima smo i mi bili prije početka EP. Možemo sa njima da igramo i da su kompletni. Imamo šansu, a Island je pokazao da nijesu ubjedljivi i jaki na svakom takmičenju.

Gdje je šansa?

– Jakom i čvrstom odbranom treba da pokušamo da dođemo do lakih golova, kao sa Hrvatskom. Bez pritiska ući u meč, mada je nama – trenerima lako reći – igrajte rasterećeno. Igrač uvijek ima dozu pritiska. Smatram da možemo sa svima da igramo i da imamo šansu. Vidio sam da Francuzi igraju jaku odbranu, a napad je slabiji bio konkretno sa Islandom. Nijesu izgledali kao ranije.

Ko je odskočio, prijatno iznenadio?

– Trenutno je Branko Vujović najbolji desni bek na EP, a Simić najbolji golman. Prijatno me iznenadio Božo Anđelić izuzetnom igrom, a mladi Čepić polako izrasta u velikog igrača.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve