Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Bivši reprezentativac ide u trenere: Bojan Bakić na klupi Ol stara

Klub čiji su osnivači proslavljena imena crnogorske košarke, Vlado Šćepanović i Savo Đikanović, juče je potvrdio Bakićev angažman. Ovaj angažman znači i kraj Bojanove igračke karijere

Bojan Bakić, naš dugogodišnji reprezentativac i jedan od najboljih crnogorskih bekova u posljednjih četvrt vijeka, trenersku karijeru započeće u podgoričkom klubu Ol star.

Bakić, Foto: Cdm.me

Klub čiji su osnivači proslavljena imena crnogorske košarke, Vlado Šćepanović i Savo Đikanović, juče je potvrdio Bakićev angažman. Ovaj angažman znači i kraj Bojanove igračke karijere.

“Izuzetno nam je zadovoljstvo da objavimo da će Bojan Bakić biti jedan od trenera u Ol staru, ne sumnjamo da će njegovo ogromno igračko iskustvo pomoći u radu sa selekcijama našeg kluba”, saopšteno je iz kluba.

Podgoričanin Bakić bio je važna karika najuspješnije generacije našeg najvećeg kluba Budućnosti. Debitovao je u plavom dresu još 1997. godine, bio je kao jedan od najmlađih igrača tima starter ekipe koja je nastupala u Evroligi.

Osvojio je tri titule šampiona Jugoslavije, kao i jedan Kup Jugoslavije. Kao član vršačkog Hemaforma osvojio je i Jadransku (sada ABA) ligu 2005. godine. Osvajao je i titulu prvaka Letonije.

“Odluka je donesena zbog zdravlja i uz konsultaciju sa najbližima. Duže od dvije decenije sam u igri, povrede su donekle uticale na tok karijere, ali nijesam nezadovoljan učinjenim”, rekao je Bakić.

Bakić je strijelac prvog koša u istoriji reprezentacije Crne Gore, u prvom meču našeg nacionalnog tima protiv Bosne i Hercegovine. Za selekciju naše zemlje igrao je na Evropskom prvenstvu 2013. godine.

Bek-šuter je u karijeri nastupao i za Marusi, Trikalu, Metalac, Krivbas, VEF Rigu, Ventspils, Kolin i Atiraj. Kao član mlađih selekcija Jugoslavije, kadetske i juniorske, bio je prvak Evrope 1999. i 2000. godine.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve